Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Kova.

Kovan teen resepti valmis!  2

Kiitos teille kaikille, jotka osallistuitte kovan teen reseptin ideoimiseen!

Ensin kommentteja ehdotuksiin:

Rommi toimii varmasti teen kanssa, mutta koska on jo olemassa perinteinen ja pätevä kuuma rommitoti, niin rommin ja teen yhdistäminen ei toisi mukanaan erityisempää uutta.

Jägermeister saattaa tuottaa teen kanssa varsin hyvän juoman. Ehdotan kuitenkin, että Jägermeisterin asemesta kokeilisitte teetä ja italialaista Avernaa. Se muistuttaa Jägermeisteria, mutta on monien mielestä vielä parempaa.

Anonyymin kommentoijan ehdotus: "2cl Cointreau, 2cl Vs Cognag (tai joku brandy tai jallu) + Keisarin Morsian (tai muu hedelmillä maustettu musta tee)". Tämä voi olla hyvä, mutta jos juoman nimi on Kova tee, sen täytyy olla streitimpi ja "kovempi". Hienostelu ei toimi. Tällaisia kokeiluja tekemällä voi kyllä onnistua kehittelemään hienoja drinkkejä. Esimerkiksi berliiniläisen Shochu-baarin (Behrenstrasse 72) drinkkimestari Arnd Heissen on saanut aikaan erikoisia makuelämyksiä liottelemalla teepusseja erilaisissa drinkeissä.

Sitten lopputulokseen:

Monissa kommenteissa ehdotettiin teetä ja viskiä. Kovan teen resepti syntyikin tästä yhdistelmästä. Kiitokset Leccarelle ja anonyymeille viskin ystäville. Ratkaiseva oli Susirajan kommentti: "Viskiä, hunajaa ja teelaaduksi nimen omaan Lapsang Souchong. Savuisen teen luulisi toimivan viskin kanssa."

Tämä ehdotus voisi toimia ihan sellaisenaan. Viskiä ja savuista teetä. Juoma tehdään nyt kuitenkin toisin päin: teetä ja savuista viskiä.

Töttöröröö!!

KOVAN TEEN RESEPTI

Ceylon Nuwara Eliya FOP -teetä
Laphroaic 10v -viskiä, joka on suurenmoista savunmakuista skotti mallasviskiä
Hippunen tummaa sokeria

Maistuu erittäin hyvältä! Kokeilkaa! Huom! sokeri kannattaa sekoittaa teehen ennen kuin sekaan kaataa viskiä.

Kyseistä Ceylon-teetä saa ainakin Demmers Teehausin myymälästä Annankatu 13.

Demmersin omistaja Kirsi Pullinen vietti hauskan viikonlopun läträämällä Laphroaic-viskin ja erilaisten teelaatujen kanssa.

Anonyymille, joka ehdotti appelsiiniteetä ja konjakkia, Kirsi sanoo: "Appelsiinitee ja konjakki voisi olla myös erinomainen, mutta sitä en ole vielä ehtinyt kokeilla." Läträäminen jatkuu!

Savunmakuisia teetuokioita!