Nuotiolla Kolkatassa

  • Walter de Camp

Normaalisti heraan aamuisin kymmenelta, vajoan kylpyammeeseen ja yhdentoista aikaan istun aamuteelle. Mutta nyt, kun asun Kolkatassa (Kalkutassa), heraan joka aamu kuudelta. En tieda mika hitto tassa mattaa. Tallaista ei ole koskaan ennen tapahtunut.

Paiva alkaa siina vaiheessa hiukan sarastaa, ja Sudder Streetin jalkakaytavilla yonsa nukkuneet piruparat kaivautuvat esiin raasuistaan. He lakaisevat kasoihin edellisena paivana kadulle kertynytta jatetta ja sytyttavat ne tuleen.

Astun ulos Hotel Astoriasta tutkailemaan maailmaa. Nuotiot palavat kadun varsilla ja ilma on savupilvista siniharmaa. Kappailen katua tyytyvaisena. On ihmeellista olla hereilla tahan aikaan. Liityn hetkeksi jonkun nuorion luona seisovien, kylmasta hytisevien kurjimusten seuraan. He ovat ystavallisia ja tekevat tilaa.

Sitten koukkaan sivukujalle, jonne parikymppinen kaveri on jo pystyttanyt teerattaansa. Viisi rupiaa, noin kahdeksan senttia, maksava chai juodaan pienista kertakayttoisista savikupeista. Se on tosi hyvaa.

Eras tietty sanomalehdenmyyja onnistuu aina bongaamaan minut, pysayttaa polkupyoransa, ja saan ostetuksi hanelta Times of Indian. Telegraphin saan ilmaiseksi hotellilta.

Syon hyvan aamiaisen halvassa ravintolassa, ja kayn ostamassa kulman takaa kolme muuta sanomalehtea, Bengal Postin, Asian Agen ja Hindustan Timesin. Kun olen hotellissa saanut luetuksi kaikki viisi sanomalehtea, voinkin kayda takaisin sankyyn mukkumaan.

Taalla on mukavaa.

2 kommenttia

emton

13.1.2011 21:32

Asuin aikoinaan Singaporessa muutaman hetken ja siellä tuli herättyä aina aikaisin ja valvottua aamuyöhön usein. Jostain syystä se muutama kuukausi tuntui siltä että ei ole aikaa nukkumiseen vaan elämästä piti ottaa kaikki irti. Aamulla auringon noustessa ylös, hieman aamiaista ja kouluun tai kaupungille. Koko päivä jossain, illalla myöhään sapuskaa jostain mukaan ja himaan hetkeksi. Usein vielä siitä sitten baariin ja taxilla jossain vaiheessa kotio, yksin tai seurassa. Ja seuraavana päivänä uusiksi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.1.2011 08:40

Yleensä itään matkustaessa käy juuri päinvastoin aikaerosta johtuen. Olet ilmeisesti asunut jo pidempään Kolkatassa tai tottunut paikalliseen aikaan ja mennyt samalla hivenen yli. Ihan nopeasti ei noin käy. Itse esim. Intian ajassa herään luontaisesti vasta kymmenen aikoihin, kun Suomen ajassa herään kello 7-8 (ellei kello ole soimassa aiemmin).

Kohta sen taas näkee, Delhiin viikon päästä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi