Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tee.

Walter de Campin teekutsut - tervetuloa!

Hei rankan juomisen ystävät! Mut onnistuttiin suostuttelemaan maailman kaikkien aikojen ensimmäisten Kello kuuden tee -kutsujen "tähdeksi". Aina puhutaan kello viiden teestä, mutta nyt me järjestetään Kello kuuden tee -kutsut. Me = idean keksinyt teefriikki Ilkka Veiström, Demmersin teekaupan pitäjä Kirsi Pullinen ja allekirjoittanut

Juomalistalla on kolme erilaista teetä sekä Lady Gagan backstage-yrittihauduke. Lisäksi tarjoillaan pientä suupalaa. Ja meikäläinen kertoo teetarinoitaan. "Kuinka teenjuoja pystyy säilyttämään katuojauskottavuutensa."

Paikka ja aika: Ristorante & Bar Papa Albert, Albertinkatu 30, tiistaina 20.11. klo 18:00. Liput (sisältäen teet ja syötävät) 15:-

Tervetuloa!

Walter

Kello kuuden tee
Kello kuuden tee

Juo kuin Lady Gaga  1

Hei, pikku hirviot!

Jokainen takuulla tietää, että Lady Gaga tahtoo aina ennen keikkaa juoda takahuoneessa luomua sitruunaruoho-inkivääri-teetä. Se ei ole yrteillä maustettua teetä vaan yrttijuomaa, jossa on vain sitruunaruohoa ja inkivääriä.

Se kirkastaa ääntä.

Joten, voin neuvoa, miten saatte hankituksi Lady Gagan kamaa ja pääsette juomaan kuin Lady Gaga. On kolme vaihtoehtoa.

1. Helpoin tapa on käydä ostamassa pussillinen sitruunanruoho-inkivääri-teetä Demmersin teekaupasta Annankatu 13. Heillä on tätä juomaa, ja se on nimeltään Träumerei (Unelmia). Sitä voi tilata myös heidän nettikaupastaan www.demmer.fi tai uudesta teehen erikoistuneesta nettikaupasta www.teepussi.fi. Ainut ongelma: se ei ole luomua. Mutta jos multa kysytään niin who cares.

2. Voit hankkia sitruunaruohon ja inkiväärin jostain kaupasta ja pilkkoa niitä ja pistää teekannuun ja lorauttaa kuumaa vettä päälle. Sitruunaruohoa myydään esim. aasialaisessa Vii Voanin ruokakaupassa Hämeentie 3. Sekään ruoho tuskin on luomua. Näitä aineita voi tietenkin metsästään luomuversioina luomuun erikoistuneista kaupoista.

3. Organic ginger and lemongrass tea -juomaa voi tilata netin kautta ulkomailta, mutta silloin on hyvin epäselvää, millaista matskua saa.

Itse kyllä tyytyisin ei-luomuun ykkösvaihtoehtoon. Kai luomun verran voi lipsua Lady Gagan linjalta. Ei kukaan voi saada samoja vaatteitakaan, joita Lady Gagalla on päällä. Joten jos menette Demmersin teekauppaan koodisanat ovat: "Haluan juoda kuin Lady Gaga."


Kovan teen resepti valmis!  2

Kiitos teille kaikille, jotka osallistuitte kovan teen reseptin ideoimiseen!

Ensin kommentteja ehdotuksiin:

Rommi toimii varmasti teen kanssa, mutta koska on jo olemassa perinteinen ja pätevä kuuma rommitoti, niin rommin ja teen yhdistäminen ei toisi mukanaan erityisempää uutta.

Jägermeister saattaa tuottaa teen kanssa varsin hyvän juoman. Ehdotan kuitenkin, että Jägermeisterin asemesta kokeilisitte teetä ja italialaista Avernaa. Se muistuttaa Jägermeisteria, mutta on monien mielestä vielä parempaa.

Anonyymin kommentoijan ehdotus: "2cl Cointreau, 2cl Vs Cognag (tai joku brandy tai jallu) + Keisarin Morsian (tai muu hedelmillä maustettu musta tee)". Tämä voi olla hyvä, mutta jos juoman nimi on Kova tee, sen täytyy olla streitimpi ja "kovempi". Hienostelu ei toimi. Tällaisia kokeiluja tekemällä voi kyllä onnistua kehittelemään hienoja drinkkejä. Esimerkiksi berliiniläisen Shochu-baarin (Behrenstrasse 72) drinkkimestari Arnd Heissen on saanut aikaan erikoisia makuelämyksiä liottelemalla teepusseja erilaisissa drinkeissä.

Sitten lopputulokseen:

Monissa kommenteissa ehdotettiin teetä ja viskiä. Kovan teen resepti syntyikin tästä yhdistelmästä. Kiitokset Leccarelle ja anonyymeille viskin ystäville. Ratkaiseva oli Susirajan kommentti: "Viskiä, hunajaa ja teelaaduksi nimen omaan Lapsang Souchong. Savuisen teen luulisi toimivan viskin kanssa."

Tämä ehdotus voisi toimia ihan sellaisenaan. Viskiä ja savuista teetä. Juoma tehdään nyt kuitenkin toisin päin: teetä ja savuista viskiä.

Töttöröröö!!

KOVAN TEEN RESEPTI

Ceylon Nuwara Eliya FOP -teetä
Laphroaic 10v -viskiä, joka on suurenmoista savunmakuista skotti mallasviskiä
Hippunen tummaa sokeria

Maistuu erittäin hyvältä! Kokeilkaa! Huom! sokeri kannattaa sekoittaa teehen ennen kuin sekaan kaataa viskiä.

Kyseistä Ceylon-teetä saa ainakin Demmers Teehausin myymälästä Annankatu 13.

Demmersin omistaja Kirsi Pullinen vietti hauskan viikonlopun läträämällä Laphroaic-viskin ja erilaisten teelaatujen kanssa.

Anonyymille, joka ehdotti appelsiiniteetä ja konjakkia, Kirsi sanoo: "Appelsiinitee ja konjakki voisi olla myös erinomainen, mutta sitä en ole vielä ehtinyt kokeilla." Läträäminen jatkuu!

Savunmakuisia teetuokioita!