Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Uusarkaainen.

3-kymppiset väsyneet vanhemmat  8

Luulin pitkään, että lasten vanhemmat ovat väsyneitä sen tähden, että heillä on lapsi(a). Ei todellakaan, he ovat väsyneitä ja huokailevat, koska he ovat niin vanhoja. He ovat päälle kolmekymppisiä.

Kolmekymppiset vanhemmat eivät enää ole nuoria. He eivät enää ole parhaassa fyysisessä hapessaan. Urheilijoina heidän olisi aika lopettaa. Kun heidän muksunsa kasvavat taaperoikään, he ovat lähempänä kolmeaviittä.

Talven tullen he kykenevät hädin tuskin vetämään kullanmurunsa pulkassa päiväkotiin, ähkien, huohottaen ja mutisten kirouksia. Kun tuuleekin vastaan niin saatanasti. Monet ratkaisevat asian viemällä vekaran tarhaan autolla.

Talven taitellessa eteenpäin nämä vanhemmat käsittävät aika ajoin, että heidän pitäisi lähteä piltin kanssa pulkkamäkeen. Laskiaisen tienoilla he jo pakkaavatkin perheen autoon ja ajavat - esim. Helsingissä - Kaivariin.

Koska he eivät vielä ole yli nelikymppisiä, he uskaltavat laskea lapsensa kanssa pulkalla tähtitornin läheltä mäenharjalta alas Kaivohuoneen edessä olevalle tasangolle. Heidän ei vielä tarvitse pelätä luittensa katkeamista.

He eivät kuitenkaan jaksa nousta mäelle kuin muutaman kerran. Max. viiden laskun jälkeen he raahaavat "vielä! vielä!" huutavan vekaransa Ursulan kahvilaan..He ovat lähteneet pulkkamäkeen sen tähden, että lapsella olisi hauskaa. Heille itselleen se on homma muiden joukossa.

Kun olen viime aikoina jatkuvasti bilettänyt Uusarkaainen Arki ry:n pippaloissa, viimeksi taas lauantaina, olen nähnyt vanhempia, jotka ovat selvästi alle kolmekymppisiä. He ovat bilettäneet siellä yömyöhään pikkulastensa kanssa. Lapsille se on näyttänyt olevan ok, koska vanhemmat eivät ole olleet alkoholin vaikutuksen alaisia. Sehän on pienelle lapselle hyvin pelottavaa, kun hän näkee vanhempiensa tulevan aineisiin ja sekoavan.

Kysyn vain, kuka yli kolmekymppinen vanhempi lähtee lauantai-iltana lastensa kanssa yleisiin bileisiin. Kolmekymppiset vanhemmat sanovat, että se on heidän puoleltaan vastuuntuntoisuutta, kun he eivät valvota lapsiaan yli normaalin nukkumaanmenoajan. Mitä vielä! Se on vain väsymystä. He eivät jaksa lähteä lauantai-iltana lasten kanssa ulos.

Uusarkaainen Arki ry:n bileissä on aina soittanut dj:nä Soma. Tosi pätevä heppu, joka pystyy soittamaan hyvää musiikkia mihin tahansa teemaan. (Pankaa nimi mieleen.) Viime lauantaina hän oli heittämässä keikkaa (avo?)vaimonsa (?) ja heidän lapsensa kanssa. Soma-isä ja lapsen äiti ovat luullakseni korkeintaan 25-vuotiaita ja lapsi alle vuoden. Oli tosi nastaa nähdä, miten luontevasti he viettivät iltaa bileissä lapsensa kanssa. Somalla oli välillä lapsi vasemmalla käsivarrella ja oikealla kädellä hän etsi seuraavaa levyä. Kukaan yli kolmekymppinen dj ei pystyisi tällaiseen.

Pari vuotta sitten kävin muutaman kerran Tyynenmeren saarten ystävyysseuran tilaisuuksissa Caisassa. Siellä oli silloin noin kaksikymppinen pariskunta ja heidän muutaman kuukauden ikäinen lapsensa. Yli kolmekymppiset vanhemmathan eivät pysty olemaan lapsen kanssa missään ilman vaikeuksia, mutta näillä parikymppisillä ei ollut mitään ongelmia. He olivat rentoja ja cooleja, ja äiti kävi aina välillä tanssimassa yleisön edessä.

He olivat lähdössä lapsensa kanssa kolmeksi kuukaudeksi Pääsiäissaarille. Tanssikursseille! Opettelemaan Etelämeren tansseja.

Joten kun joku oikeasti nuori, 20-25-vuotias, tulee raskaaksi, häntä ei tarvitse sääliä!


Uusarkaainen Arki  1

Olen tänä syksynä käynyt monta kertaa tosi hyvissä bileissä, joita on järjestänyt Uusarkaainen Arki.

En ole aikaisemmin elämäni aikana joutunut kovinkaan usein ylittämään Lauttasaaren siltaa. Bilepaikka on kaiken huipuksi sijainnut Nahkahousuntie 3:ssa. En tiennytkään, että lauttasaarelaisilla on niin voimakas nahkahousufetissi, että he ovat oikein nimenneet yhden katunsa Nahkahousuntieksi (saksaksi Lederhosenstrasse).

Uusarkaainen Arki -kollektiivin "tanssit" - niin kuin he sanovat - ovat aina alkoholittomia. Kun näissä selvien pippaloissa on pyörinyt, on pakko myöntää, että se on juhlaa.

Uusarkaaiset bileet ovat olleet lauantai-iltaisin, ja ensimmäisellä kerralla poistuin sieltä seuralaiseni kanssa hieman puolen yön jälkeen. Harhailimme Lauttasaaren katuja ja tulimme jonkin ravintolan luo mielestäni jossain Wavulinintien tienoilla. Sieltä kuului mieletön kännisten ihmisten huuto syyskuiseen yöhön. Jokainen humalainen yritti huutaa lujempaa kuin muut saadakseen merkittävän sanottavansa kuuluville.

Jos joku haluaa kokea alkoholittomat bileet, niin Uuusarkaainen Arki järjestää viimeiset varsinaiset tanssit Nahkahousuntiellä 4.12. klo 19 alkaen. Teemana on Persian Night. Pääsylipun hintaan (15,-) sisältyy ohjelman lisäksi iranilaista ruokaa ja sauna.

Talo suljetaan vuodenvaihteessa. Se puretaan ja tilalle rakennetaan asuinrakennus. Uusarkaainen Arki ry:n tämän vuoden päätöstapahtuma on 11.12. klo 20 pidettävä hyväntekeväisyyskonsertti Luonnonhelma-päiväkodin tueksi. Siellä esiintyy mm. Tuima-yhtye.

Tuima perustettiin kesällä 2010. Kuvasin bändin yhden biisin, kun he esiintyivät Uusarkaaisen Arki ry:n bileissä syyskuussa. Loistava bändi.

PS Uusarkaainen Arki etsii uutta paikka, jossa bileitä voitaisiin jatkaa. Jos tiedätte jonkin hyvän mestan, lähettäkää vinkki osoitteeseen 1001tanssisali@gmail.com