Vaaleaveriköiltä saa

  • Walter de Camp

Nyt tiedän mistä Pohjolan blondien antavainen maine on peräisin.

Meitä oli taas muutamia kymmeniä törky-intomieliä kynät ja lehtiöt käsissä kuuntelemassa perjantai- ja lauantai-iltapäivällä Orionin elokuvateatterissa pornoluentoa. Jack Stevenson kertoi tanskalaisten ja ruotsalaisten eroottisten elokuvien historiasta 60- ja 70-luvulla, ja esitti näytteitä.

Jack Stevenson on 17 vuotta Tanskassa asunut amerikkalainen elokuvakirjoittaja, jonka uunituore kolmas kirja on nimeltään Scandinavian Blue; The Erotic Cinema of Sweden and Denmark in the 1960s and 1970s. Pätevä teos. Kaveri on perehtynyt aiheeseen.

Perjantain luennon jälkeen Elokuva-arkisto eli Kansallinen audiovisuaalinen arkisto esitti tanskalaisen seksielokuvan Ilman rihmankiertämää vuodelta 1968.

Ilman rihmankiertämää -elokuvan juliste
Ilman rihmankiertämää -elokuvan juliste

Ilman rihmankiertää -elokuvan juliste.

Filmin pääosassa esiintyi hyvännäköinen ja hyvänmuotoinen vaaleahiuksinen Lilian (Anne Grete Nissen) 21v. Vaikka filmit eivät tuolloin olleet hardcorea, näimme Lilianin bodyn nakuna. Minä näin Lilianin nakuna vielä seuraavana yönä unissani useaan kertaan.

Filmin alkajaisiksi Lilian saapuu tohtori Petersenin vastaanotolle hakemaan apua. Hän uskoo olevansa frigidi, eikä pysty seksuaaliseen kanssakäymiseen miesten kanssa. Tri Petersen alkaa heti hyväillä Liliania ja imee Lilianin nännejä (ihan kuin tämä suomalainen tohtori, jonka metodeista on kohuttu) ja käy heti ilmi, että Lilian ei todellakaan ole frigidi. Hänellä on vain estoja. Ne katoavat tri Petersenin opetusten avulla.

Sen jälkeen Lilian valmistuu ylioppilaaksi ja lähtee kesän mttaiselle liftireissulle eri puolille Eurooppaa. Kaikkialla hän huvittelee miesten kanssa estottomasti iloisen ja kepeän tunnelman vallitessa. Lilian muistaa aina tri Petersenin opetuksen: "Jos jokin miellyttää sinua eikä se vahingoita toista ihmistä, voit tehdä sen." Lilian voi jakaa tussua loputtomiin ilman moraalisia kankkusia.

Filmin jälkeen kiitin Jack Stevensonia hienosta esityksestä. Hän sanoi: "Nyt tiedämme, mistä on lähtöisin eurooppalaisten miesten käsitys pohjoismaisten blondien moraalista."

Ilman rihmankiertämää teki antavaiset pohjoismaiset vaaleaveriköt tunnetuksi koko Länsi-Euroopassa ja Amerikassa. Tanskalaisilla itsellään ei ole muistikuvaa elokuvasta. Filmin kopiota ei ole edes Tanskan Elokuva-arkistossa. Nyt nähty kopio oli Stevensonin omista kokoelmista. Aikoinaan Ilman rihmankiertämää oli hyvin suosittu pitkin Eurooppaa ja Jenkkejä ja sitä kehuttiin New York Timesia myöten.

Kun suomalainen vaaleaverikkö nykyisin saa niin helposti miesseuraa etelänmatkoilla, hän voi kiittää siitä tanskalaista Anne Grete Nisseniä.

Lilian (Anne Grete Nissen)
Lilian (Anne Grete Nissen)

Lilian (Anne Grete Nissen).

2 kommenttia

PinkCat

22.3.2010 19:21

Tanskalaiset on tosiaan hyviä unohtamaan tuon osan historiastaan, asun Köpiksessä ja olen yrittänyt kehua estottomia tanskalaisia blondineitoja ja muistella noita muinaisia elokuvia, porukka esittää ihan täysin viatonta ja tietämätöntä ja väittää että ne oli vaan ne ruottalaiset kun sellasta teki...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

31.3.2010 01:39

Filmihän on itse asiassa fiktiivinen dokmentti tanskalaisten vaaleaveriköiden anteliaisuudesta ihanalla vapaan seksin kulta-ajalla.

Päädyin kesällä 1970 liftaillessani hippinä Köpikseen, jonka kävelykadulla tutustuin heti kaltaisiini. He hankkivat minulle oitis majoituksen kommuuniin, huoneeseen jossa oli vain kaksi nuorta naista - molemmat hyvännäköisiä vaaleaverikköjä. Toinen oli sinkku ja toisen poikaystävä oli poliisin huostassa jostain pilveen liittyvästä, joten minulla oli "kaksi naista tyydytettävänä", kuten saksalainen (tummaverikkö) aprikoi päivällä kävelykadulla.

No, yöpuulle asettumisen aikaan kuitenkin vain toinen tytöistä oli paikalla. Koska olin ujo ja ollut muutenkin naisten kanssa sillä lailla vain kerran aiemmin, edellisenä kesänä, kysyin kohteliaasti, saanko tulla antamaan hänelle hyvänyön suukon. "Yes, of course, if you don't have a gonorrhea", kuului viehättävän vaaleaverikön hymyilevä vastaus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi