Asennevammaisia autoilijoita

  • A77uros

Tilanne oli tällainen: autoilija lähestyi tasa-arvoista T-risteystä vasemmasta haarasta, alueella nopeusrajoitus 30 km/h, näkyvyys erinomainen, autoilijan kannalta suojatiet ennen risteystä ja oikealle kääntymisen jälkeen. Itse lähestyin kävellen näistä suojateistä ensimmäistä. Pyrin määrätietoisesti suojatielle, koska autoilijan väistämisvelvollisuudessa ei pitänyt olla mitään epäselvää. En kuitenkaan astunut autoiljan ajolinjalle, koska en yksinkertaisesti luota autoilijoihin. Se olikin viisasta, sillä sen sijaan, että autoilija olisi antanut tietä, hän ohjasi keskemmälle tietä ja ajoi jarruttamatta suojatien yli. Kohotin kädet sivulle sen merkiksi, että mistä nyt oikein on kyse?

Autoilijalta paloi totaalisesti hermot, joten hän pysähtyi keskelle risteystä, nousi autosta ja alkoi huutaa naama punaisena solvauksia: "Etkö *kirosana* voinut odottaa sen verran, että pääsen ajamaan ensin, vaan oli pakko tunkea eteen!" Sain kuulla, että minulla ei ole ajokorttia, en tunne liikennesääntöjä, en osaa käytöstapoja ja niin edelleen. Kehotin autoilijaa menemään autokouluun, jotta suojatiesäännöt tulisivat hänellekin selviksi. Vastauksena oli lisää huutoa ja solvauksia.

Kaikkein tyhmintä tilanteessa on se, että jos autoilija olisi alun perin antanut tietä ja jatkanut sitten matkaansa, hän olisi säästänyt aikaa verrattuna siihen, että nousee autosta ja huutaa toista minuuttia solvauksia jalankulkijalle. Tajusiko hän edes, että sivullisetkin todistivat hänen omia puutteitaan liikennesääntöjen tuntemuksessa ja käytöstavoissa? Ei anna kovin sivistynyttä kuvaa, jos ei itse noudata liikennesääntöjä ja alkaa raivota muille, kun nämä eivät noudata "hänen liikennesääntöjään".

Lopuksi vielä vinkki jalankulkijoille: Kun haluat ylittää suojatien, lähesty sitä määrätietoisesti ja pyri astumaan sille, vaikka autoja olisi tulossa. Se viestittää autoilijalle, että olet aidosti ylittämässä suojatien ja että hänen pitäisi väistää. Mutta: älä koskaan astu suojatiellä autoilijan ajolinjalle, ennen kuin olet varma, että autoilija todella väistää. Ja muista tämä jokaisen ylitettävän kaistan kohdalla erikseen. Autoilijoiden joukossa on valitettavasti myös sellaisia, jotka ajavat yli.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus