Kokoomus, hyväosaisten puolue

  • A77uros

Kokoomus on aina tukenut niitä, joilla menee ennestään hyvin. Tosin valtaa maksimoidakseen kokoomus pyrkii hämärtämään tätä arvomaailmaansa, jotta saisi kosiskeltua myös ei-porvarillisia ääniä. Mutta la 6.2.2021 Hesarin haastattelussa Kai Mykkänen ei enää jaksanut teeskennellä tätä äänestäjien kosiskelua, vaan kertoi kokoomuksen todellisesta arvomaailmasta.

Kokoomus on huolissaan Suomen velkaantumisesta, kun valtion tulot ja menot eivät ole tasapainossa. Tämä on ihan ymmärrettävää, mutta lääkkeeksi kokoomus tarjoaa perin oikeistolaisia keinoja. Eli sosiaalietuuksia, kuten työttömyystukea, sairauskorvauksia, asumistukea, toimeentulotukea, kansaneläkettä ynnä muita, pitää leikata. Näin saadaan Suomen menoja pienennettyä. Mutta ei kokoomusta kiinnosta, tuleeko näiden sosiaalitukien varaan joutunut enää toimeen, vai joutuuko tämä pyytämään eutanasiaa rahojen loputtua. Kokoomuksen mielestä sosiaaliturvan piiriin joutuminen on henkilön oma vika.

Toisaalta kokoomus haluaa keventää veroja. Tätä perustellaan talouden dynaamisilla vaikutuksilla, eli veronkevennykset lisäävät yrittäjyyttä ja sitä kautta valtion tuloja. Mutta sitä kokoomus ei halua mainostaa, että dynaamiset vaikutukset eivät riitä kattamaan veronkevennyksistä syntynyttä verotulojen vähentymistä. Tämä sotii sitä vastaan, että kokoomus on huolissaan valtion velkaantumisesta. Todellinen syy veronkevennyksille on se, että se hyödyttää hyväosaisia, kun palkka- ja osinkotuloista sekä sijoitusrahastojen tuotoista tarvitsee maksaa vähemmän veroja. Björn Wahlroosin paradoksi on nimittäin se, että vaikka rahaa tulvii ovista ja ikkunoista, siitä ei voi nauttia hetkeäkään, kun koko ajan mielessä kalvaa se, kuinka paljon jää saamatta verottajan takia.

Eli kokoomus on käänteinen Robin Hood: otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille. Nimeltään tämä varainsiirto on yrittäjyyteen kannustaminen.

Jos olet kokoomuksen kannattaja, toivo hartaasti, ettet joudu työttömäksi, sairastu vakavasti tai vaikkapa joudu auto-onnettomuuteen, joka vie työkykysi. Tällöin kokoomus toivottaa: hyvästi luuseri, oma vikasi.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus