Syyllinen lapsen sukupuoleen

  • A77uros

Joissakin kulttuureissa tuntuu olevan tärkeää saada pariskunnalle poikavauva. Tähän en ota kantaa, mutta sitä en oikein ymmärrä, miksi syyttävä sormi osoittaa sitten äitiin, jos syntyy vain tyttöjä. Yllättäen Japanissakin keisarinna prinsessa-aikanaan masentui ja vetäytyi julkisuudesta kansan hiljaisen painostuksen alla, kun ei syntynyt poikalasta, joka perisi aikanaan kruunun.

Mutta ei vaatisi kauhean paljon ihmisbiologian opiskelua, jotta saisi tietää, että lapsen sukupuoli on vain ja ainoastaan isän vika. Itse opin tämän jo peruskoulussa, ja lukiossa asia tuli vielä uudestaan. Näin homma menee: Ihmisellä on 23 kromosomiparia, joista yksi pari on sukupuolikromosomit. Naisella tämä pari on XX ja miehellä XY. Sukusoluissa on pareista vain toinen puolisko, eli munasolussa on X tai X ja siittiössä X tai Y. Jos sikiön kehityksessä kaikki menee normaalisti, lapsen sukupuolen määrittää se, saattuuko munasolun hedelmöittämään X- vai Y-siittiö, eli syntyykö yhdistelmä XX vai XY. Ja ymmärtääkseni munasolu ei osaa erotella X- ja Y-siittiöitä, vaan päästää etulinjassa tulleen elinvoimaisimman siittiön hedelmöittämään itsensä.

Tämän enempää ei tarvitse tietää ymmärtääkseen, että on turha syyttää äitiä, jos syntyy tyttö eikä haluttu poika, oikea syyllinen lapsen sukupuoleen on vain ja ainoastaan isä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus