Syyllistyikö Juice todella jumalanpilkkaan? :-o

  • A77uros

Juice Leskisen tuotannosta puhuttaessa saa aina välillä kuulla siitä, että Juice syyllistyi jumalanpilkkaan. En ole Juicen koko tuotantoa kuunnellut läpi, mutta kuuntelemani osuuden perusteella en pysty allekirjoittamaan väitettä. Tässä on merkittävimpiä Juicen uskontoaiheisia kappaleita.

Lähimmäksi jumalanpilkkaa Juice syyllistyi minusta kappaleessaan Jumala: siinä yritetään tavoitella Jumalaa, mutta Jumala on kiireinen. Syiksi esitellään vähän kyseenalaisiakin asioita, kuten "Hän on aseita siunaamassa" tai "Täytyy laskea aneverokassa". Näitä Jumala ei todennäköisesti tekisi, mutta ihmiset Jumalan nimissä ovat tehneet.

Kappaleissa Ekumeeninen jenkka ja Jenkka uskonpuhdistamisesta (twist) Juice tuo värikkäästi esiin Raamatun aiheita ja uskonpuhdistusta, mutta kaikki värikkäästi ilmaistu pitää kuitenkin paikkansa, Juice ei esimerkiksi valehtele. Kappaleista jälkimmäisessä Juice kyllä rienaa paavia ja kyseenalaistaa Lutheria, mutta pilkka kohdistuu ihmisiin, ei Jumalaan.

Kappaleessa Kuinka Jumalaa pilkataan Juicen tyyli tulee mielestäni selvimmin esille: Juice pilkkasi konservatiivisia kristittyjä ja heidän tekojaan ja tekemättä jättämisiään, ei niinkään Jumalaa. Juice pilkkasi siis niitä, jotka syyttävät Juicea jumalanpilkasta sen takia, että henkilökohtaisesti loukkaantuvat Juice teksteistä.

Mainitut kappaleet pitäisi löytyä myös YouTubesta, joten on mahdollista kuunnella kappaleet tarkasti läpi ja muodostaa oma mielipide. Jos minulta on jotain oleellista jäänyt huomioimatta Juicen tuotannosta, sellaista, joka sotii tätä kirjoitusta vastaan, perusteltua kritiikkiä otetaan auliisti vastaan. Ja kirjoitan tämän luterilaisen seurakunnan jäsenenä, joten "taas ateisti solvaa kirkkoa" -tyyliset kommentit voi jättää väliin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus