Ympärivuotinen verkkokalastuskielto Saimaalle

  • A77uros

Saimaalla asustaa noin 420-430 saimaannorppaa, lajinsa ainoat edustajat, saimaannorppia kun ei ole missään muualla. Ihmisiä taas on maapallolla noin 7,7 miljardia, ja ihmisasukkaita on kaikkien maailman järvien rannoilla. Silti Saimaan rannoilla asuu sitkeitä jääräpäitä, jotka eivät näe tässä mitään hälyttävää ja joiden mielestä heidän etunsa menevät saimaannorpan edelle.

Tarkoitan tällä verkkokalastusta. Saimaalla norpan elinalueilla on verkkokalastuskielto keväästä kesäkuun loppuun, koska kuutit menevät mielellään syömään verkkoon takertuneita kaloja, sotkeutuvat sitten itse verkkoon ja hukkuvat. Mutta kun kielto päättyy heinäkuun alussa, jääräpäiden on pakko saada verkot veteen, ja joka vuosi norppia hukkuu verkkoihin. Mielestäni Saimaalle norpan elinalueille kuuluisi ympärivuotinen verkkokalastuskielto, mutta esimerkiksi keskustalainen maa- ja metsätalousministeri asettaa nämä verkkokalastajat etusijalle, eikä halua enää enempää rajoittaa verkkokalastusta Saimaalla. Hänen mielestä rajoituksia ei tarvita, koska viime vuosina saimaannorppakanta on lisääntynyt. Hänen mielestään siis 420-430 saimaannorppayksilöä koko maapallolla on riittävästi?

En muista kyseistä vuotta 2010-luvulla, mutta yhtenä kesänä heinäkuussa verkkokalastuskiellon päätyttyä neljä norppaa hukkui kuukauden aikana verkkoihin. Ei ehkä kuulosta pahalta, mutta sanotaanpa asia toisin: lähes yksi prosentti saimaannorppapopulaatiosta kuoli kuukaudessa ihmisten itsekkäiden toimien takia. Mikä haloo siitä nousisi, jos yksi prosentti ihmiskunnasta (noin 77 miljoonaa) kuolisi ihmisten toimien takia? Siihen tarvittaisiin jo kolmas maailmansota.

Ymmärtääkseni ammattikalastajat käyttävät jo norppaystävällistä nuottausta tai troolausta, ongelma on se harrastelijakalastajien itsepäinen joukko, joilla on pakkomielle saada ne verkot veteen. Koska näiden jääräpäiden mielestä heidän ikiaikainen verkkokalastusoikeutensa on tärkeämpää kuin saimaannorppakannan elinvoimaisuus, Saimaalle olisi saatava ympärivuotinen verkkokalastuskielto.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus