Pizza

Itse tehtyä pizzaa ei hakkaa kuin Annan kadun kotipizza ja Pizza Hutin pannut, vaihteluksi. Tämän pizzan onnistumisen ratkaisee se miten hyvin pohja ja tomaattikastike onnistuu. Täytteet hoitavat sitten loput: –…

Itse tehtyä pizzaa ei hakkaa kuin Annan kadun kotipizza ja Pizza Hutin pannut, vaihteluksi. Tämän pizzan onnistumisen ratkaisee se miten hyvin pohja ja tomaattikastike onnistuu. Täytteet hoitavat sitten loput:

– Pirkka Paseerattua tomaattia purkki
– Pirkka tomaattipyrettä purkki
– 250g jauhelihaa
– vihreä paprika
– ananasrenkaita
– punasipulia
– pirkka tonnikalaa öljyssä
– Suolaa
– Oreganoa
– Salviaa
– Rosmariinia
– Basilikaa
– Mustapippuria myllystä
– chilipaprika

Pohja
Käytä valmispohjaa, johon lisätään kuivahiiva. Vähennä ohjeesta 1 dl jauhon määrästä ja muista riittävän lämmin vesi, jotta kuivahiiva herää. Nostata rauhassa lämpimässä paikassa, mutta älä päästä taikinaa kuivamaan. Mitä löysempi ja paremmin noussut taikina, sitä parempi pohja. Levitä leivinpaperille jauhotetuin sormin ja kaulimella.

Tomaattikastike
Sekoita paseerattuun tomaattisoseeseen tomattipyrepurkki, 2 rk basilikaa, 1 rk oreganoa, ½ tl rosmariinia, ½ tl salviaa, ½ rl mustapippuria, ½ rk suolaa, ½ hienonnettu chili ilman siemeniä sekä valkosipulin kynsi kokonaisena, painettuna rikki. Tarkasta suolan ja mustapippurin määrä. Poista valkosipulin kynsi jonkin ajan kuluttua, ettei jää ylläriksi jonkun suuhun.
Paista jauheliha ja lisää suola ja mustapippuri. Kaada tonnikalasta ylämääräinen öljy pois ja sekoita tonnikalan ilmavaksi haarukalla. Pilko ananakset, sipuli ja paprika.
Sitten kokoamaan. Kaada tomaattikaskikkeesta ½ pohjan päälle ja levitä. Loput voit laittaa pakkaseen seuraavaa kertaa varten. Sitten jauheliha, tonnikana, ananas, sipuli ja paprika. Lopuksi reilusti juustoa (esim. edamia) ja 250 asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi keskivaiheille. Kun juusto on saanut sopivasti väriä, niin hetken jäähdytys ja syömään.