Kesä tulee! – Tässä vuoden 2018 puutarhatrendit

  • designhirmu

Edellisessä postauksessa jo hieman avasin tätä aihetta ja annoin muutamia vinkkejä puutarhakalusteiden hankintaan. Koska kesä on jo kulman takana, niin on aika kurkistaa mitkä ovat kesän puutarhatrendit.

Alfresco living
Alfresco living

Varmaa näyttäisi jo kuitenkin tässä vaiheessa olevan se, että tänä vuonna puutarhan teemavärinä tulee olemaan violetti. Trendiarvioiden mukaan myös Alfresco tulee olemaan tänä vuonna sitä kuuminta hottia. Designkaupat tulevat siis mitä todennäköisimmin panostamaan juurikin näihin puutarhatrendeihin, mikä tarkoittaa huonoja uutisia kaikille violetin vihaajille. Tässä tulevan kesän neljä kuuminta puutarhatrendiä:

Alfresco Living

Mikä ihmeen Alfresco? Tätä ajattelin ensin itsekin, mutta sana tarkoittaa suomeksi vapaasti käännettynä ulkoilmaa. Alfresco Living siis viittaa ulkoilmaelämään. Kesän puutarhatredi tulee siis olemaan ulkoilmaelämiseen panostaminen, kuten puutarhassa syömiseen, ulkona kokkailuun, ja ylipäätään ulkona oleskeluun. Ulos voi esimerkiksi rakentaa katetun oleskelutilan, josta löytyy sohvat sekä pieni tulisija. Tällaisessa tilassa on mukava viettää iltaa ystävien kanssa sisällä istumisen sijaan.

Violettia puutarhaan ja kasvikset kasvamaan

Monet trendilehdet ja verkkosivustot uskovat vahvasti, että violetti on se tämän kesän juttu. Erityisesti violetit kukat, kukkaruukut ja kasvit tulevat tänä vuonna varmasti näkymään monen puutarhassa. Omien kasvisten kasvattaminen on ollut kasvava trendi jo vuosien ajan, mutta tänä vuonna sen odotetaan nousevan suurempaan suosioon. Tänä kesänä muodissa ovat erityisesti munakoiso, luumut, punajuuret sekä marjat, eli violetit kasvikset.

Wabi-sabi täydellisyyttä epätäydellisyydestä

Wabi-sabi tarkoittaa lyhykäisyydessään täydellisen epätäydellistä. Puutarhassa Wabi-sabin noudattamisessa on tärkeintä tasapainottaa ja vaalia luontoa sellaisenaan kuin se on. Sammaloituneet pihakivet, ylikasvaneet kukkapenkit, särkyneet kukkaruukut, hieman pitkäksi päässyt nurmikko, ovat Wabi-sabia eli luonnollista kasvua, kulumista ja kiertokulkua. Mikäli olet laiska pitämään puutarhaasi kunnossa, niin voit huoletta kutsua sitä Wabi-sabiksi, sillä se on tänä vuonna trendikästä.

Tyylikkäät ja monikäyttöiset pihavarastot

Tämän vuoden tyylikkäänä puutarharatkaisuna pidetään monikäyttöistä ja tyylikästä pihavarastoa. Pihavaraston seiniin voi tehdä hyllykköjä, joissa voi kasvattaa kukkia tai vihanneksia. Varastossa voi tietenkin säilyttää puutarhanhoito kalusteita. Tyylikkäin ratkaisu on, jos pihavaraston kylkeen rakentaa pienen kasvihuoneen. Tyylikkäät pihavarastot nostavat myös kiinteistön arvoa.

3 kommenttia

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Maisa45

1.2.2023 13:54

Jes. Niin sitä pitää. https://www.ainacom.fi/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Maisa45

1.2.2023 13:54

Jes. Niin sitä pitää. https://www.ainacom.fi/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus