Kuinka valita sopiva seinäkello kodin sisustukseen?

  • designhirmu

Seinäkello löytyy varmasti jokaisesta kodista ja kellon tärkein tehtävä on tietenkin näyttää aikaa. Sisustuselementtinä seinäkellot saattavat kuulostaa melko tylsältä, mutta kellojen käyttäminen on erinomainen tapa lisätä kotiin värejä, korostaa muuta sisustusta tai tuoda pirteän kosketuksen mihin tahansa huoneeseen.

Seinäkelloja löytyy nykypäivänä useita erilaisia ja ne poikkeavat toisistaan niin muotoilun, mekaniikan, kuin värienkin suhteen. Seinäkellon valintaan kannattaakin kiinnittää huomiota, sillä kello on olennainen osa kodin sisustusta. Seuraavassa vinkkejä siihen, mihin asioihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota kellon valinnassa.

Mihin tilaan seinäkello tulee?
Kellon tyyli ja muotoilu riippuvat suuresti siitä, missä tilassa tai huoneessa aiot sitä käyttää. Jos olet hankkimassa seinäkelloa esimerkiksi lastenhuoneeseen, niin sen tulee olla elinvoimainen ja hauska. Valitsemalla värikkään ja hauskan kellon, lisäät huoneeseen energiaa ja lapset saavat kellosta myös mielenkiintoisen koulutusvälineen. Keittiön kello voi puolestaan tarvita hieman hienovaraisempaa lähestymistapaa. Tyylikäs ja yksinkertaisempi seinäkello on keittiöön yleensä varma valinta.

Minkä kokoinen seinäkello sinun kannattaa valita?
Seinäkellon koko riippuu hyvin pitkälti seinän koosta ja mitä haluat seinäkellolla sanoa. Pienet kellot parantavat huoneen yleisilmettä. Suuremmat kellot puolestaan sopivat hyvin huoneen katseenvangitsijaksi. Pääsääntöisesti kello kannattaa valita huoneen koon mukaan, eli pieneen tilaan pienempi kello ja suurempaan tilaan suurempi kello.

Minkä värinen seinäkellon tulisi olla?
Väri on erinomainen tapa kirkastaa muuten tylsää tilaa. Värikkään seinäkellon valitseminen voi parantaa sisätilan esteettisyyttä. Eloisat värit ja kuviot ovat ehdottomasti nykyajan trendi. Tänä vuonna trendivärinä ovat muun muassa lime, chilin punainen sekä muut maanläheiset värisävyt. Makuuhuoneessa seinäkellon väri kannattaa kuitenkin pitää hillitympänä.

Mihin seinäkello kannattaa sijoittaa?
Useiden sisustusasiantuntijoiden mukaan seinäkello tulisi asettaa seinälle suunnilleen silmien korkeudelle. Vaikka kello onkin parhaimmillaan upea sisustuselementti, niin siitä on käytännön hyötyä. Kelloa pitäisi pystyä lukemaan esteettömästi ja helposti. Korkealle ripustettu seinäkello voi kuitenkin antaa sisustukselle ja huoneelle suuremman tuntuman. Kello tulisi kuitenkin asettaa aina vähintään 30 sentin päähän katonrajasta, jotta se näyttäisi hyvältä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus