Explore Your City

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Helsinki.
Edellinen

Koirien Rajasaari  1

Näistä helteistä ihmisten nauttiessa monet koirat kärsivät. Helsingissä on aika vähän koirapuistoja joissa koirat pääsevät vapaana uimaan. Näistä Rajasaari on ehdoton lempparini, se on saaren puolikas josta on tehty koirapuisto. Täältä löytyy kunnollinen iso hiekkaranta missä koirat pääsevät juoksemaan ja lääniä löytyy sen verran paljon, että voi huoletta jäädä hiljaisemmallekin puolelle uimaan. Kävin täällä aikoinaan kävellen paljonkin ja koirani juostessa ympäriinsä makasin kallioilla ottamassa aurinkoa. Nykyään pakataan välillä koira autoon ja ajellaan tuonne nauttimaan illoista, jolloin ihmisiä on paljon vähemmän.

Muistakaa kuitenkin, että kyseessä on koirapuisto eli omat eväät, koirien lelut sun muut jätetään kotiin ettei tule turhia kahinoita. Vettä sekä pyyhe autolla tullessa kannattaa kuitenkin varata mukaan.

Paikalle löytää iskemällä Rajasaaren googlen mapsiin.


Töölön Yobot

Runeberginkadulta löytyvästä Yobotista saa erittäin herkullista jugurttijäätelöä. Parasta täällä on viikottain vaihtuva spessumaku ja se, että annoksen saa itse rakentaa. Lisukkeita voi laittaa ihan loputtomasti kunhan muistaa, että annoksen painon mukaan määräytyy myös hinta. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjotaan myös kehuttua brunssia 11-14 jossa vaihtoehtoina on bageli- tai vohvelibrunssi. Vohvelit saa gluteenittomina ja bageleistakin löytyy kasviversio, tätä en vielä itse ole ehtinyt kokeilla, mutta pelkästään jugurttijäätelöiden perustella uskallan sitäkin suositella.

Varoitan jo etukäteen näiden jugurttijäätelöiden koukuttavuudesta, on meinaan ihan törkeen hyvää herkkua, jota tekisi mieli käydä hakemassa päivittäin. Yobotin ihastuttavaa sisustusta ja aina yhtä mukavaa palvelua unohtamatta.

Yobot
Runeberginkatu 54 A
00260 Helsinki

Avoinna:
Ma-pe 12-19
La 11-19
Su 11-19


Haltialan kotieläintila

Haltialan tilalla pääsee tutustumaan maatilan elämään Helsingistä poistumatta. Kesällä suurin osa eläimistä viettää aikaa ulkona jolloin niitä voi käydä vapaasti katselemassa. Paikalta löytyy lehmiä, lampaita, vuohia, kanoja ja sikoja. Mukaan voi ottaa omat eväät ja halutessaan grillata niitä paikalla kunhan tuo omat puut tai hiilet ja ruuat. Myöhemmin kesällä heinä-elokuussa joillekin pelloille kylvetään hernettä ja kukkia, joita kaupunkilaiset pääsevät maksutta poimimaan. Lisätietoa asiasta täältä.

Alueella toimii myös Kahvila Ravintola Wanha Pehtoori, josta saa arkisin buffet aamiaista sekä lounasta ja viikonloppuisin brunssia.

Haltialan kotieläintila
Laamannintie 17

Kotieläimet kesäaikaan:
Ma-Pe klo 18–20 ja
La-Su klo 11–18.

Kahvila avoinna:
Ma-Pe 8.30-22 (23)
Keskiviikko on Prätkäilta
La-Su 9-22 (23)


Liuskaluodon skiffer  1

Miten olisi pieni veneretki pitsalle? Ai kuulostaa täydelliseltä, no sitä se onkin. Jos ei omaa venettä löydy niin senkun hyppää Kapteeninkadun päästä lähtevän lautan kyytiin ja matkailee sillä liuskaluodolle nauttimaan kesästä. Täydellinen kesäfiilis taattu.

Ravintola Skiffer
Liuskaluoto
00140 Helsinki
Puh: 045 186 8933
liuskaluoto@skiffer.fi

Avoinna:
ma-ti: 12-21
ke: 12-24
to: 12-22
pe-la: 12-24
su: 12-20


Viikin lehmät  2

Vaikka täällä Viikissä olen aika paljon ehtinyt jo pyörimään niin kyllä ihmetykseni silti oli suuri kun ensimmäistä kertaa törmäsin näihin lehmiin. Lehmiä 15 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Näyttäessäni kuvia ulkomaalaiselle ystävälleni siitä missä nykyään asun hän kysyi miten kauas Helsingistä olen oikein muuttanut. Nykyisin suuntaan usein kyseisille pelloille kävelemään ihan vain bongatakseni lehmät, sillä niiden näkeminen onnistuu aina ilahduttamaan.

Lehmät löytyvät Viikistä koetilantien päästä kun jatkaa vasemmalle pelloille.


Jädelinon italialaista artesaanijäätelöä  2

Ainoa herkku jota ilman en voisi elää on jäätelö. Kymmenien Italian matkojen seurauksena rakkaus aitoa italialaista jäätelöä kohtaan on suuri ja vain harvoin sitä voi käsi sydämellä sanoa jostain paikasta saaneensa italialaiseen gelatoon verrattavaa herkkua. Nyt on kuitenkin pakko suositella erästä jäätelöbaaria jossa kävin tällä viikolla.

Jädelino tarjoilee italialaista artisaanijäätelöä Hermannin ja Kalasataman kupeesta löytyvällä Teurastamon alueella. Jäätelöt valmistuvat takahuoneessa ja niihin käytetään vain parhaita raaka-aineita, pääasiassa suomalaisia lähituotteita. Väriaineita tai lisäaineita ei käytetä jäätelöiden valmistukseen ja valikoimasta löytyy erikoisuutena sokerittomia stevialla maustettuja jätskejä sekä vegaaneille maidottomia. Paikalta saa myös erikoiskahveja sekä pientä purtavaa.

Maistoin itse tietenkin pistaasijäätelöä ja sen kylkeen otin kahvijädeä. Ja voi morjens, että olikin hyvää. Pistaasi oli juuri niin oikean pistaasin makuista kuin jäätelössä kuuluukin olla. Ja maut olivat aitoja eikä millään makeutusaineilla luotuja. Aion ehdottomasti käydä täällä toistekin herkuttelemassa.

Jädelino
Työpajankatu 2 00580 Helsinki
Avoinna:
ma suljettu
ti-la 11-18
su 12-16


Helsingin Kahvipaahtimo

Puu-Vallilassa sijaitsee yksi Helsingin suloisimpia kahviloita, ainakin omasta mielestäni siis. Helsingin Kahvipaahtimon päiväkahvibaarista saa paikan päällä paahdetuista ja jauhetuista pavuista aivan älyttömän hyvää kahvia. Mukaan voi myös ostaa kahvilasta lähtiessään pussin jotain omaa suosikkia ja jatkaa kotona kahvittelua.

Erityisen fiiliksissä olin itse tuosta sisustuksesta joka on juuri sellainen sopivan rosoinen ja rento. Itse tykkään juoda kahvini niin että se tuntuu siltä kuin olisin kotona ja täällä kahvilassa on todella se fiilis että istuisi siinä omassa olohuoneessaan. Tila on kuitenkin pieni ja istumapaikkojakin on suhteellisen vähän, joten tungoksen sattuessa kohdalle voi napata kahvin mukaan ja juoda sen vaikka läheisillä Puu-Vallilan kallioilla.

Päijänteentie 29
00510 Helsinki
Auki Ma-Pe 07:30-17
La 10-16


Helsingin oma tunnel of love  8

Helsingin oma "tunnel of love" oli ensimmäinen ajatukseni kun eksyin puolivahingossa tälle hylätyn junaradan pätkälle. Ne jotka eivät tiedä mistä puhun voivat katsastaa kuvat täältä. Ja myönnetään, että tämä Helsinkiläinen versio ei ole ihan yhtä näyttävä saatika täytä tunnelin kriteerejä, mutta erittäin siisti paikka se on kuitenkin. Sopii vallan mainiosti esimerkiksi kuvaamiseen tai koiran kanssa lenkkeilyyn. Tämä kyseinen ratapätkähän on osa vanhaa Pasilasta lähtenyttä rautatietä, jota pitkin matka jatkui aina Herttoniemen satamaan asti. Junarata löytyy Viikintien ja Viilarintien liikenneympyrältä lähdettäessä kohti Viikkiä kävely/pyörätien vasemmalta puolelta.

Sitä mikä tämän salaisen radanpätkän tulevaisuus on ei kukaan taida vielä tietää, joten toivotaan, että se saa kaikessa rauhassa kasvaa kunnolla umpeen oikeaksi tunneliksi.


Grillausta mustikkamaalla  2

Helsingissä yksi parhaista grillauspaikoista löytyy mustikkamaalta. Toki mustikkamaalla on vaikka mitä muutakin mukavaa, mutta illan viimeisiä auringonsäteitä nautittaessa tämä mesta on ehdoton. Pakattiin siis eilen kassiin safkat ja napattiin alepasta mukaan kertisgrilli paremman puutteesa. Ei todellakaan oltu ainoat jotka olivat ajatelleet grillailua meren äärellä sillä paikalla oli vaikka kuinka monta muutakin seuruetta samoissa puuhissa. Löydettiin silti oma mukava ja rauhallinen spotti, jossa grillailtiin auringon laskiessa. On se kyllä jännä miten ulkona valmistettu safka maistuukin aina vaan paremmalta.

Paikalle pääsee etenkin kalliosta todella nopeasti pyörällä ja bussitkin kulkee, halutessaan voi myös kävellä sillan yli korkeasaareen eläimiä ihmettelemään.


Sadepäivän skedeparkki

Helsingissä ei ole kuin yksi ulkoparkki joissa voi skeitata kesällä kun sadepäivä iskee kohdalle. Hämeentien sillan alla on kuitenkin yksi ainoista keskustan katetuista skedeparkeista. Paikalta löytyy kiva pieni kaari, kurbi, reili ja kulmaditsi sekä tietysti flättiä ihan mukavasti. Parkkipaikkakin on ihan vieressä jos tulee pidemmältä auton kanssa ja tänne paistavat myös ilta-auringon viimeiset säteet. Jos ei taas itse pysy laudalla voi aina jäädä ihmettelemään muiden taiturointia.

Sijainti: Hermanni, Hämeentien sillan alunen, Maasillan alla / Hämeentien ja Hermannin rantatien risteys

Edellinen