DJ Premier and His Live Band

  • Frontle

10. syyskuuta tullaan näkemään mielenkiintoinen ilta kun yksi hip hopin arvostetuimmista ja nimekkäimmistä kulttihahmoista saapuu suomeen. Ensi vuonna viisikymppisiään juhliva DJ Premier on ollut pelissä pitkään ja ruokkinut kultaisella lusikallaan lukuisia hip hopin tunnetuimpia nimiä. Premier on takuulla vaikuttanut itse kunkin musiikillisiin hermoreseptoreihin, sillä Primo on häärinyt tuottajana mm. KRS-Onen, Nas:n, Jay-Z:n, Biggien, Mos Def:n, Xzibitin ja Snoop Doggin hittibiisien taustalla.

Nyt tässä vaiheessa pitäisi olla jo selvää, että kun puhumme DJ Premierestä puhumme hip hopin kenties vaikutusvaltaisimmasta persoonasta. Gang Starrista yhdeksi maailman tunnetuimmaksi tuottajaksi kivunnut DJ Premier nähdäänkin nyt onneksemme Nosturissa, torstaina 10. Syyskuuta.

DJ Premier ei suinkaan tule yksin, vaan tuo mukanaan New Yorkin jazzmuusikoiden parhaimmistoa. Jazz-hiphop-konsepti on timanttinen ja juontaa juurensa, Gang Starrin toisen osapuolen, Gurun vuonna 1993 aloittamalle Jazzmatazz-projektille. Jazzmatazz on vaihtoehtoista jazzräppiä, jossa Guru työskenteli yhteistyössä jazzmuusikoiden, kuten Donald Byrdin, Branford Marsalisin ja Roy Ayersin kanssa.

DJ Premierin (Christopher Martin) muodostama livebändi ja jazz-hiphop-turntablism-fuusio on jälleen hieno osoitus kuinka laajalle musiikillisia rajoja voidaan venyttää. Keikoilla bändi esittää DJ Premierin tuotantoa aina Gang Starrista mm. Nasin, Jay-Z:n ja Biggien kanssa tehtyihin biiseihin. Bändissä soittavat DJ Premierin lisäksi Brady Watts (basso), Lenny ”The OX” Reece (rummut), Takuya Kuroda (torvet ja koskettimet) sekä Corey King (pasuuna ja koskettimet).

Kirjoittanut Mr. Midsummer, Frontlé
Tykkää meistä facebookissa ja lue lisää tulevista keikoista, festareista, ilmiöistä ja ajankohtaisista artisteista osoitteesta www.frontle.com

Katso keikan lisätiedot ja osta liput - www.gigwhale.com

Kirjoitettaessa soi Guru (Jazzmatazz) - Loungin' with Donald Byrd

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi