Frontlén teemabileet: Blockfest - osa6

  • Frontle

Osa 6: Timanttikattaus

Huh huh. Blockfestin esiintyjäkaartissa komeilee suomiräpin ihmelapsi, 80 -luvun suomalaisen juppikulttuurin silotsiikkinen vesa, Cheek. Rakastettuna kansanikonina luulisin, että Cheekiä voi varmaan huoletta verrata kehen tahansa suomalaiseen supertähteen. Cheekistä tulee mieleen elävästi ne kekkoskultaiset ajat, jolloin suomalaisuus oli vielä ylpeydenaihe. Äskenhän oli vasta ne ajat, jolloin oli Paavo Nurmi ja se ensimmäinen ällistyttävä Nokian luuri.

Jotain totaalisen samanlaista on Cheekin uskossa itseensä, uhossa ja vilpittömässä, avoimessa menestyksen tavoittelussa.

Sanottiinpa ja oltiinpa Cheekistä mitä mieltä tahansa, hän on kiistatta omavoimaisesti noussut lahtelaisesta pikkupojasta tähtitaivaalle nöyristelemättömällä tyylillään ja bisnesmiehen aivoilla. Kaikki se on aivan taatusti ja ihan faktanakin vaatinut hirvittävän määrän työtä, täysin armottoman määrän ajettuja kilometrejä, syntymälahjana saatua karismaa, autenttisen, puhtaan ja kauniin ulkomuodon, ja voimakkaan tahtotilan.

Blockfestiin saapuu siis todella Iso NIMI. Blingbling -räppäri, timanttinen uhoaja, Suomen James Bond. Cheek, Elastinen ja muu Rähinä recordsin jengi ovat avanneet omalla menestyksellään, tv -työllään ja megakeikoillaan isolla kädellä samalla ovet levälleen koko suomiräp -genrelle kaikkine tasoineen. Eipä juuri tänäpäivänä löydy poppissikermää, missä ei fiittaajana olisi joku räppipoika. Tai tyttö.

Kun Cheekin esiintyminen Blockfestin lauantaissa julkistettiin, Tiketin sivut kaatuivat välittömästi ja loput liput tuolle lauantaille menivät todella lyhyessä ajassa. Blocfestin Cheek -lauantai on myyty siis loppuun. Tsekkaa seuraava keikka available Gigwhalesta. Ja ole nopea.

Täysin toisenlaisesta näkökulmasta Blockfestia lähestyy toinenkin iso nimi, Atomirotta. Notkea rotta riisui viime kesänä rottanaamarinsa ja astui julkisuuden valokeilaan aivan omilla kasvoillaan. Ja millaiset kasvot!

Itä-Helsingin sanansaattaja, tarinallisista hahmoista ja verbaalisesti varsin notkeasta musiikista tunnetun Notkean Rotan solisti toi Atomirottana pehmeän ja rakastettavan, rouhean ja maanläheisen rokkisoundin räppäämiseen ja biiseihin yhdessä Rane Raitsikan kanssa.

Hima taas ja Aurinkoon -biisit ovat nostaneet Atomirotan lyhyessä ajassa kaikkien huulille. Keikat on tunnetusti täynnä energiaa, loikkimista ja biletystä. Hanibani, kantsii mennä. Believe me. Atomirotta kun on vaan kaunis, sisällöltä ja ulkoa.Kirjoittanut Heini Heikkilä, Frontlé

Lue juttusarjan muut osat ja katso keikat, festarit, ilmiöt ja asiat osoitteesta www.frontle.com

Tsekkaa yllämainittujen esiintyjien muut keikat osoitteesta www.gigwhale.com

Kirjoitettaessa soi Cheek - Kuka muu muka

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi