Frontlén Teemabileet: Flow Festival - Perjantai

  • Frontle

Osa 1: Perjantai

Ooooh, viikon päästä perjantaina alkaa Flow Festival. Frontlén teemabileet: Flow-festivaali on 3 -osainen juttusarja, jonka kanssa voit kahlata tämän vuoden Flown annin läpi, päivä päivältä.

Flow 2015 järjestetään siis tänä vuonna pe 14.8. – su 16.8. Festivaali on reilussa kymmenessä vuodessa ehtinyt muodostua oleelliseksi osaksi Helsingin kulttuuritarjontaa. Flow on enemmän kuin pelkkä festari, Flow on kokemus, joka vahvistuu vuosi toisensa jälkeen lukuisine esityksineen.

Tapahtumaa siis riittää, ehkäpä siksi on hyvä skannata festivaalin joitakin mielenkiintoisimpia artistivieraita läpi ennalta. Aloitetaanpa loogisesti perjantaista:

Perjantain pääesiintyjäksi on kiinnitetty Major Lazer (US). Major Lazer on amerikkalaisen DJ-tuottaja Diplon, sekä Jillionaire ja Walshy Firen muodostama elektronisen musiikin fuusio. Musiikissa on runsaasti vaikutteita reggaesta, dancehall ja electro housesta. Toiminta on vauhdikasta ja huumaavaa. Major Lazer on tällä hetkellä niin kuumaa kamaa ympäri maailmaa, että tätä keikkaa ei kannata jättää väliin. Ps. Diplo vetää Flowssa myös oman DJ keikkansa joka kannattanee myös tsekata.


Toinen perjantain must on kultaisen disco-ajan yksi keskeisemmistä edustajista Chic featuring Nile Rodgers (US). Chicin tunnetuimpiin hitteihin lukeutuvat mm. Good Times, Dance, Dance, Dance sekä Le Freak. Vaikka bändin perustajiin kuuluvalla Nile Rodgersilla on ikää jo yli 60 vuotta ei disco katso ikää. Chic tuo takuulla hymyn takaisin 2015 -luvulle.

Kolmas poiminta perjantaille on vastustamaton Lianne La Havas (UK). Ihastuttava, vasta 25 –vuotias La Havas on folk- ja neosoul -laulaja, sekä multi-instrumentalisti. Liannen toinen studioalbumi julkaistiin juuri parahiksi ennen Flowta, joten odotus palkitaan taatusti.


Tässä ei luonnollisesti ole läheskään kaikki, vaan perjantai on hyvää musiikkia tulvillaan. Perjantain tärppeinä mainittakoon ainakin Run The Jewels (US), Clark (UK), ja Elliphant (SE) +++

7 yötä vielä…

Kirjoittanut Mr. Midsummer, Frontlé
Katso keikat, festarit, ilmiöt ja asiat osoitteesta www.frontle.com

Katso perjantain esiintyjälista ja esittelyt www.gigwhale.com

Kirjoitettaessa soi Lianne La Havas | Lost & Found

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi