
Monet tyytyvät valmistamaan samoja pasta-annoksia vuodesta toiseen. Pastasta on kuitenkin moneksi. Vain luovuus on rajana.
Pastan valmistaminen on edullista ja pastasta saa tehtyä tyylikkäitä annoksia arvovieraiden illallispöytään.
Mikko Takala, Sami Rekola ja Tommi Anttonen ovat kirjoittaneet keittokirjan Pasta - Sata parasta pastaa (Readme.fi, 2022), jossa on sata erilaista pastareseptiä.
Kirjan reseptit sopivat lihansyöjille, kalaruokien ystäville ja vegaaneille.
Kirjassa on monipuolinen määrä erilaisia reseptejä, jotka kertovat siitä, että erilaisia pastareseptejä kannattaa kokeilla.
Pastasta saa helposti paremman, kun ostaa pelkästään paremman oliiviöljyn ja pastan.
Ensiksi kannattaa kokeilla kirjan pastareseptejä ennen kuin lähtee kokeilemaan jotain uutta. Reseptien kokeileminen antaa tukevan peruspohjan omille kokeiluille.
Kannattaa tutustua erilaisiin pastalaatuihin, oliiviöljyihin, yrtteihin, mausteisiin, lihoihin, kaloihin ja vihanneksiin.
Silloin pääset makujen ja unelmien pastataivaaseen.