Painonpudottajan joululahjat

  • SamV

Edellisestä kirjoituksestani on hieman päälle kuukausi vierähtänyt ja taas on kilo lähtenyt. Oikeastaan hieman enemmänkin, mutta nyt ei rueta pyöristelemään ylöspäin. Tavoitteena olisi että 15 kiloa on kadonnut kun vuosi päätöksestä tulee täyteen. Hienointa olisi jos jo uudeksi vuodeksi onnistuisi vaikka tämä ei siis mikään uudenvuoden lupaus ollutkaan.

Jouluun taas ei ole kuin hieman päälle kuukausi aikaa. Se onkin suuri haaste painonpudottajalle. Jouluruokaa tulee aina syötyä hieman enemmän kuin on tarve ja eipä se muutenkaan ole sieltä ihan terveellisimmästä päästä. Päätin että sallin itselleni tänä jouluna yhden perinteisen jouluruokailun, jossa voi syödä vapaasti mitä haluaa ja muuten jätän perinteiset jouluruuat väliin.

Toinen ansa joulussa on joululahjat. Suklaata tulee lähes aina saatua joltain ja monesti sitä tulee itsekin annettua. Usein lahjat tuppaavat myös muutenkin olemaan enemmän löhöilyyn kuin liikkumiseen kannustavia. Kannattaa siis kiinnittää huomiota siihen millaiseen toimintaan lahja ohjaa varsinkin jos lahjan saajalla on ylipainoa alla. Toisaalta pitää myös varoa olemasta liian läpinäkyvä lahjan tavoitteen kanssa, sillä näissä tilanteissa on myös helppo loukata toista. Ajattelinkin tänä jouluna panostaa siihen, että omat lahjani olisivat sieltä terveellisemmästä päästä. En nyt siis aio kuitenkaan mitään parsakaalia kääriä lahjapapereihin, vaan koittaa valita hyvistä lahjaideoista sen terveellisimmän vaihtoehdon. Esimerkiksi veljenpojalleni olen yleensä jonkin lelun hommanut joululahjaksi, usein legoja. Legoissa ainut vika on se, että ne johtavat usein enemmän istumiseen kuin liikkumiseen. Tänä vuonna ajattelin hieman nerf-pyssyä, jonka kanssa varmasti enemmän liikutaan kuin istutaan. Pitää tosin vielä kysyä veljen mielipide asiasta. Kirjoja on myös tullut ostettua usein joululahjaksi. Ajattelin tänä vuonna korvata ne äänikirjoilla. Ne eivät sido istumaan paikalleen niin kuin normaalit kirjat. Olen tässä nyt kävelylenkeilläni usein niitä itsekin kuunnellut.

Eli ihan tälläisellä kevyellä linjalla olen liikkeellä, eikä minun mielestäni sen ihmeellisemmäksi kannatakkaan laittaa. Tärkeintä on että lahja on oikeasti hyvä ja sitten jos on useampi hyvä vaihtoehto niin voi sen terveellisimmän vaihtoehdon valita. Suklaa on esimerkiksi loppupeleissä vähän tälläinen vaihtoehto johon yleensä mennään kun ei parempaakaan keksitä, tai sitten se annetaan jonkun lahjan oheen joka ei tuntunut vielä yksinään tarpeeksi hyvältä. Aionkin tänä jouluna panostaa sen verran kaikkien joululahjoihin, että suklaaseen en tyydy kenenkään kohdalla. Kaikille lukijoilleni suosittelisin samaa. Jos on vaikea keksiä lapsille hyviä joululahjoja, katso vaikka täältä hyviä ideoita. Aikuisille en harmi kyllä pysty ihan noin hyvää sivua tarjoamaan, kun lahjojen kuitenkin tulisi olla enemmän persoonallisia heille.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus