Se svensk TV i Finland

  • Svenska Molgan

Om du är som jag så blir du irriterad på att det inte går att se alla filmer och serier från t.ex. SVT Play om man är utomlands, utanför Sverige. En del av programmen går att se från hela världen, helt gratis, men andra är blockerade till innanför Sveriges gränser. Det finns dock alternativ för att kunna se svensk TV i Finland, vilka jag kommer att gå igenom här.

DNA
Till att börja med så har DNA ett paket som heter DNA Norra -kanavapaketti, vilket innehåller nio svenska kanaler (Barnkanalen, Kunskapskanalen, SVT1, SVT2, SVT24, TV3, TV4, TV6). Det kostar dock 9,95 € per månad och innehåller inga andra kanaler. Ett annat alternativ är att ta ett Mix-paket, som låter dig handplocka de kanaler du vill, så att du kan ta ett par stycken svenska kanaler och ett par utländska, så som BBC, CNN, Al Jazeera, MTV, Discovery eller Eurosport. Problemet är att det stora kanalutbudet endast erbjuds för kabel-TV-kunder, inte antenn- eller bredbands-TV.

Elisa
Det andra alternativet är helt ok om man redan har ett Elisa Kanalkort (3,50 €/månad), till vilket man kan lägga till SveaTV. Det är ett kanalpaket som låter dig se SVT1, SVT2, TV3, TV4 Västerbotten, Barnkanalen och SVT24. Paketet kostar ytterligare 14,90 €/mån, så det totala månadspriset landar på hela 18,4 €/mån. Det är ganska saftigt (cirka 220 € om året).

Telia
Det tredje alternativet är Telia Mix, som låter dig välja 6 kanaler från 30 möjliga, vilket inkluderar de svenska kanalerna SVT1, SVT2, TV3, TV4, TV6, Barnkanalen och SVT24. Det innebär alltså att du måste använda hela Mix-paketet bara för att få de svenska kanalerna – och det kostar 9,90 €/mån. Lyckligtvis finns det ett sista alternativ – och det är ett riktigt bra val.

VPN
En VPN-tjänst låter dig se svensk TV i Finland, finsk TV i Sverige, amerikansk TV i Australien eller vad du än kan föreställa dig. Tjänsten gör nämligen så att du ansluter till internet via en server i ett annat land (som du väljer) och får en lokal IP-adress från det landet. Kort sagt får du tillgång till allt du hade fått om du faktiskt var i det landet. Det bästa är att VPN-tjänster kan beställas från så lite som 2,75 €/mån och ger dig åtkomst till över 60 olika länder!

Valet är självklart för min del. ;)

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus