Helena-Reet: Miksi on väärin haluta suunnitella lapsensa tulevaisuutta?

  • Helena-Reet Ennet

Monet ihmiset kertovat, että on väärin suunnitella lastensa tulevaisuutta. Miksi? Ok, en tykkää katsoa tv-ohjelmia, joissa pikku tytöt ottavat osaa missikisoihin mutta entäs sitten… Millä oikeudella tuomitsemme muita ihmisiä? Olemmeko itse niin täydellisiä? Mitä pahaa siinä on, jos vanhemmat haluavat hyvää lapsilleen? Ymmärrän, että on väärin pakottaa joku tekemään jotakin, mutta normaalisti äidit tietävät mitä lapsi rakastaa ja millä elämän osa-alueilla lapsi on lahjakas.

Minä ehdottomasti suosittelen, että laitat lapsesi ihan eri luokkiin, mitä itse ajattelet, se auttaa heitä tulevaisuudessa! Mitä sitten tulevaisuudessa tapahtuu on heistä itsestään kiinni!

Estella Elisheva

Ivanka Shoshana

Ivanka Shoshana & Estella Elisheva

Minulla on kaksi tytärtä – Estella Elisheva (9 -vuotias) ja Ivanka Shoshana (7-vuotias). Kuten kerroin edellisessä postauksessani – toinen rakkaista tyttäristäni on autistinen. Hänen tulevaisuuttaan en voi suunnitella paljoakaan etukäteen. Vain vanhemmat, joilla on autistinen lapsi voivat ymmärtää minua. Jokainen päivä on erilainen ja pienimmätkin asiat autismi lapsen eri saavutuksineen voivat tehdä sinut onnelliseksi. Hänen tulevaisuutensa pelkkä ajatteleminenkin tuntuu tuskaiselta! Se on niin satuttavaa, mutta en voi tehdä asialle muuta kuin rukoilla. Rukoilen hänen puolestaan, annan rakkauteni hänelle ja yritän opettaa hänelle kaiken mahdollisen – jos tämä ei riitä, en tiedä mitä tehdä. Toivon yhä hänelle hienoa tulevaisuutta, hän on hyvin nuori. Onnekseen hän on hyvin hoikka ja kaunis (se voi tehdä hänestä vaikka supermallin :D just kidding… ) ja hän on taitava tietokoneiden kanssa. Mutta ei ole oikea aika vielä puhua hänen tulevaisuudestaan, hän on vielä pieni tyttö. Tällä hetkellä toivon, koska hän on niin nuori, että hän on onnellinen, terve ja saa paljon tukea perheeltään.

Minun vanhempi tytär Estella Elisheva on erityisen lahjakas. Tiedän, kaikki äidit kertovat näin omasta lapsestaan. Mutta hän todellakin on – minä en ainoastaan ajattele näin. Kaikki päiväkodissa ja koulussa ovat samaa mieltä asiasta. Hänellä on erittäin korkea älykkyysosamäärä ja hän on lahjakas musiikissa, taideaineissa, käsitöissä ja ja kielissä. Hän on 9-vuotias ja hän puhuu melko hyvin 4 kieltä: viroa, venäjää, englantia ja hepreaa.

Koska olemme viron-juutalainen perhe, laitoimme hänet viron juutalaiseen kouluun – kaikki oli muuten hyvin, paitsi, kun hän meni kouluun, hän ei puhunut sanaakaan venäjäksi, mutta kaikki opetus liikuntaa myöten viron juutalaisessa koulussa on venäjäksi. Otimme hänelle ylimääräisiä venäjän kielen tunteja kolme kertaa viikossa. Viime vuosi oli erittäin tiukka. Nyt hän on toisella luokalla ja hänen venäjän kielen taitonsa on parempi kuin minulla vaikka opiskelin sitä koulussa aikoinaan 12 vuotta.

Musiikki on iso osa hänen elämäänsä. Hän aloitti klassisen viulun soiton 6 vuoden iässä ja aloitti laulamaan 4 vuoden iässä. 6-vuotiaana hän voitti monet virolaiset laulukilpailut. Sanomattakin on selvää, että haluan tukea hänen musiikkiuraa – Olen varma, että oikeiden tuottajien avulla hänestä tulee yhtä kuuluisa kuin Ariana Grandesta, Selena Gomezista, Isac Elliotista tai Justin Bieberistä teineinä.

Hän on vasta 9-vuotias. Olen varma, että 2-4 vuoden sisällä, kun hän on 11-13 vuoden iässä, hänet on aika esitellä maailman kuuluisimmille tuottajille. Mikäli hän edelleen rakastaa musiikkia, jos hän edelleen laulaa ja soittaa viulua, ja jos hän edelleen pitää esiintymisestä ja olla huomion keskipisteenä. Minä olen ensimmäisenä kannustamassa häntä musiikkiteollisuuteen. Nykypäivänä nuoruus myy, mitä nuorempi artisti, sitä parempi. Kaikki rakastavat nuoria ihmisiä ja nuoruutta. Sinun on aika kasvaa ja oppia. Jos hänellä ei ole mitään sitä vastaan muutaman vuoden päästä haluan tehdä hänestä hyvin kuuluisan ympäri maailmaa – hänellä on apunaan hyvä kielitaito, laaja musiikkipohja sekä äidin tuki sekä kontaktit. Olen varma, että hän tekee sen!

Jokaisen tarvitsee aloittaa jostakin. Sinun tarvitsee uskoa itseesi. Toisaalta tarvitset ympärillesi ihmisiä, jotka uskovat sinuun, koska yksin on vaikeaa edetä mihinkään. Kun sinulla on haaveita ja työskentelet niiden hyväksi niin silloin kaikki on mahdollista. Jopa ei-lahjakkaat ihmiset, jotka työskentelevät haaveidensa eteen, onnistuvat…mutta lahjakkaat ihmiset tuella tekevät sen varmasti! Sinun tulee vain seurata omaa tietäsi,ei kuunnella kateellisia ihmisiä, tehdä työtä joka päivä haaveesi eteen! Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka yrittävät pysäyttää sinut ja tappaa unelmasi, mutta yritä ystävystyä ihmisten kanssa, jotka haluavat tukea sinua ja uskovat sinuun. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi vihaajillesi!

Mitä kuuluisampi ja lahjakkaampi olet, sitä enemmän voit huomata ihmisiä, jotka puhuvat sinusta pahaa. Ota se hyvänä esimerkkinä, kun puhutaan, se tarkoittaa sitä, että olet julkkis! Vanhemmat – älkää hävetkö sitä, että tuette lapsianne. Te tiedätte parhaiten, mikä on hyvää lapsillenne, tiedätte parhaiten heidän vahvuutensa ja heikkoutensa.

Tue lapsiasi, mutta, jos he eivät sitä halua, lopeta, mutta, kun he ovat pieniä, tulee sinun järjestää heidän elämäänsä. Mitä olisivat Kardashian-Jennersin sisarukset ilman äitiään, Kris Jenneriä! Eivät mitään!

Mitä aikaisemmin aloitat sitä parempi on lopputulos! Taistele lapsiesi tulevaisuudesta – (en tarkoita, että kaikista tulisi malleja, näyttelijöitä, laulajia) vaan sitä, että nähdään mikä on lapselle hyväksi ja tuetaan häntä. Äidin tuki on äärimmäisen tärkeä lapselle!

Lue myös:
Helena-Reet: Realitysarja Tallinna 2 vois kestää koko kauden
http://www.city.fi/blogit/ohmygossip/helena-reet+realitysarja+tallinna+2+vois+kestaa+koko+kauden/129957

Helena-Reet: Haluan käyttää julkisuuttani ihmisten auttamiseksi tässä maailmassa
http://www.city.fi/blogit/ohmygossip/helena-reet+haluan+kayttaa+julkisuuttani+ihmisten+auttamiseksi+tassa+maailmassa/129905

Helena-Reet: Haluan tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, jotka tuottavat PLUS -kokoisia vaatteita
http://www.city.fi/blogit/ohmygossip/helena-reet+haluan+tehda+yhteistyota+yritysten+kanssa+jotka+tuottavat+plus-kokoisia+vaatteita/129690

Helena-Reet: Minun intohimoni on bloggaus ja kirjoittaminen!
http://www.city.fi/blogit/ohmygossip/helena-reet+taytyy+olla+intohimoa+ja+rakkautta/129643

Helena-Reet: Miten suunnittelin muuttavani Keski-Amerikan Belizeen
http://www.city.fi/blogit/ohmygossip/helena-reet+miten+suunnittelin+muuttavani+keski-amerikan+belizeen/130070

Helena-Reet: Toivon, että voin pian näyttää lopullisen Ohmygossip iPad mallini!
http://www.city.fi/blogit/ohmygossip/helena-reet+toivon+etta+voin+pian+nayttaa+lopullisen+ohmygossip+ipad+mallini/129805

Seuraa:
Helena-Reet Ennet: @Ohmygossip
Ohmygossip Finland: @Ohmygossip_fi
Ohmygossip Couture: @OhmygossipC

Rakkaudella,
Helena-Reet ❤
www.ohmygossip.com

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.