Mitä jos ei vaan makseta?

  • SeToinenJussi

Kuuliaisena suomalaisena lampaana olen niin yksityisenä ihmisenä kuin yrittäjänäkin maksanut joka ainoan veromarkan- ja euron (joo, olen tarpeeksi vanha markkoihin), joka minulle on maksettavaksi osoitettu. Välillä niiden maksamisesta on tullut nuristua vähemmän, välillä enemmän. Välillä on tullut nuristua ääneen, välillä hiljaa itsekseen.

Nyt rupeaa monen muun tavoin vaan kamelin selkä taipumaan melko lailla kun nyt tänään 27.1. VM kaikessa viisaudessaan (taas) väläytti, että se todennäköisesti korottaa alempia alvikantoja vuonna 2015.

Minä en edes myy mitään mikä ei mene standardikantaan (se ylin), joten omaan nilkkaan tämä kaavailu ei sinänsä osu. Saa se silti vituttaa.

Kai se on Suomen hyvinvointiyhteiskunnasta täysin siemauksin etuoikeutetusti nauttivan kansalaisen turhaa nurinaa, mutta kieltämättä verotus tässä maassa alkaa ihan oikeasti tuntua naurettavalta.

Sitten tuli mieleen; mitäs jos ei vaan makseta niitä?
Mitä jos vaan jätetään asiat hoitamatta? Mitäs sitten tapahtuu ja kuinka pahaa se voi olla nykytahtiin verrattuna jota joka päivä saa netistä ja lehdestä lukea?

Joo, yritys joutuu ennen pitkää protesti/velkomuslistalle verottajan toimesta, mutta jos me kaikki jätetään verot maksamatta niin mitä väliä sillä sitten on? Sosiaalinen paine poistuu kun kaikki on samassa veneessä. Siitä tulee ennen pitkää "heimotunnus"; "teemme yhteistyötä vain kansalaistottelemattomien yritysten kanssa".

Jos poliitikot lupaa mitä tahansa vaalien alla tietäen ettei puoliakaan siitä ole mahdollista toteuttaa, niin miksei sama homma pelitä toisinkin päin?

3 kommenttia

shiwan8

30.1.2014 18:30

Verotus on tässä maassa noin suuri vain typerästi suunnitellun byrokratian takia. Valtion duuneista yli puolet on silkkaa suojatyötä. Jos valtion duunareilta vaadittaisiin samaa kuin yksityisten niin meillä ei olisi mitään jono missään käsittelyssä ikinä. Verotkin olisi palautettu jo viimeistään maksuvuotta seuraavaan kesään mennessä. Meillä ei olisi valtion velkaa eikä kukaan olisi saanut niin typerää ideaa kuin lähettää rahaa Romaniaan "takuilla" jotka eivät kiinnosta ketään. Terveydenhuolto ja vanhushoito olisi hoidettu kunnialla lisärahoituksen takia jne. jne. Homma siis kusee koska työtä vieroksuvia virkamiehiä on helvetisti eikä kukaan ota siihen asiaan oikeasti kantaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SeToinenJussi

2.2.2014 18:53

Kiitos kommentista! Pakko kompata sinua, koska vaikka en tiedäkään mitään aidoista työmääristä tai päällekkäisistä toimenkuvista, kaikki viittaa vahvasti siihen, että julkisella puolella vaatimukset tuottavuudesta ovat olemattomia.

Siinä tosin olen eri mieltä, että valtiolla varmaankin olisi velkaa kaikissa tapauksissa, olisi julkinen puoli vaikka provikkapalkalla, koska valtiot nyt vaan tuntuu olevan "suunniteltu" niin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että asiat olisi tai niiden pitäisi olla aina ja ikuisesti niin.

Olen samaa mieltä siinä, että pahasti tuntuu kotimaisille poliitikoille olevan ulkomaiset asiat tärkeämpiä kuin oman maan apua tarvitsevat. Siitä en ole varma tietävätkö poliitikot itsekään mitä mikäkin tähän mennessä annettu laina, takuus, vakuus tai takuutus oikeasti tarkoittaa...

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus