Luomua sushia @ Ravintola Makuja

  • Juharila

Luomu Sushi Helsinki
Kävin muutama päivä sitten syömässä lounasta sushin muodossa Tennispalatsin vieressä sijaitsevassa Ravintola Makujassa. Kyseessä on monella tapaa perinteinen helsinkiläinen sushiravintola, eli lounastajien suosiossa oleva vaatimattoman kokoinen buffetpaikka, jossa erilaisia susheja ja muita ruokia voi lappaa vapaasti lautaselle.
Makuja eroaa kuitenkin eroaa kilpailijoistaan ainakin sanomansa mukaan luomulla ja terveellisyydellä: susheissa ei käytetä yleisiä väri- tai lisäaineita, raaka-aineet ovat mahdollisimman ekoystävällisiä ja riisissäkin käytetty etikka on tavallista vähäsokerisempaa. Lisäksi Makujassa on panostettu myös kasvisvaihtoehtoihin, mikä oikeastaan veti minut paikalle.

Tunnelma/sisustus on hillitty ja moderni. Itselläni testissä tosiaan oli lounasbuffet. Kävin paikalla tiistaina, mikä on ravintolassa Kasvisruokapäivä (joka arkipäivällä on oma teemansa). Kasvissyöjänä suhteeni sushiin on ollut aina niin ja näin; sushi on makuelämyksiltään ja ulkonäöltään tosi kiehtovaa, mutta kalan keskeisyys vähän häiritsee. Perinteiset tofupötkylät eivät jaksa innostaa loputtomiin ja onneksi Makujassa olikin paljon muita vaihtoehtoja! Oman kokemukseni mukaan jopa sanoisin, Stadin monipuolisin vegesushi löytyy Makujasta.

Hyvän, terveellisen sushin lisäksi hinta ei päätä huimaa. Sushibuffet lounasaikaan on vain 12,90, mikä on tasoon nähden tosi edullista. Lounasajan ulkopuolella hinta on 17,90. Valmisannoksien hinta vaihtelee koon mukaan. Sushin lisäksi ravintolan tarjontaan myös joitain lämminruokia, kuten japanilaista grilliruokaa (yakiniku), hedelmiä ja vihanneksia sekä tietenkin kahvia/teetä.

Makujan sushit ovat maistuvia ja kehtaisin väittää, että lisäaineettomuuden/vähäsokerisuuden huomaa mausta; jotenkin freesimpää, kuin monessa muussa mestassa. Sushit olivat tuoreita, ei ollut päässyt kuivahtamaan niin kuin buffeissa helposti käy. Valikoima oli aika laaja, muutama kymmen eri vaihtoehtoa nopealla laskulla. Juomaksi otin japanilaisen Sapporo-oluen.

Suosittelen Makujaa kaikille sushisyöpöille, varsinkin vegaaneille ja lounasbuffettien ystäville.

Arvosana:
Tunnelma 3,5/5
Ruoka 4,5/5

Ravintola Makuja
Fredrikinkatu 46
sushihelsinki.fi

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.