Ruskamaratonille ensimmäistä kertaa

  • TKoo

Nyt se on sitten tehty! Ilmoittauduin nimittäin ensimmäistä kertaa koskaan Levin Ruskamaratonille tai oikeastaan kyseessä on ainoastaan puolimaraton, eli noin 21 kilometrin rykäisy. Ei nuo rahkeet kuitenkaan ihan vielä riitä tuohon kokopitkän maratonin juoksemiseen, kun ei tätä juoksua ole tullut harrastettua vasta, kuin 3 kuukautta.

Kolmessa kuukaudessa kehityskäyräni on kuitenkin ollut suorastaan ällistyttävä, vaikka itse sanonkin. Ensi alkuun jaksoin juosta hädin tuskin 2 kilometriä, mutta viime viikolla pamahti rikki jo 15 kilometrin matka. Olen siis jokseenkin varma, että pystyn juoksemaan myös puolimaratonin, vaikka en ole sitä matkaa vielä kertaakaan yrittänyt.

Paljon treeniähän tuo vaatii, mutta onneksi tässä on vielä aikaa reilut 2 kuukautta. Ruskamaraton järjestetään siis Kittilän Levillä syyskuun ensimmäisenä lauantaina eli 1.9.2018.

Tätä koitosta varten minun täytyy hankkia itselleni myös uudet juoksukengät, sillä aiemmin hankkimani kengät ovat jo erittäin pahasti kuluneet. Tilaan kengät netistä, sillä haluan Asics GT-2000 5 tai Brooks Ghost 10 juoksukengät, jotka useat asiantuntijat ovat arvioineet tämän hetken parhaimmiksi juoksukengiksi. Näitä kenkiä en ole löytänyt ainakaan oman alueeni kenkäkaupoista, joten verkkokaupat jäävät ainoaksi mahdollisuudeksi.

Puolimaratonin tavoitteeni on ainoastaan päästä kunnialla maaliin saakka, olematta kuitenkaan viimeinen. Juoksijoita on joka vuosi ollut noin 2500, joten yksin ei kuitenkaan tarvitse varmaan missään kohtaa juosta. Palkintokin on lähes varma, sillä jokainen maaliin asti päässyt palkitaan mitalilla sekä putkihuivilla.

Tapahtumasta tulee minulle muutenkin mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kokemus, sillä en ole syksyn aikaan koskaan aiemmin pohjoisessa käynyt. Levillä olen yleensä käynyt ainoastaan laskettelemassa, joten on mukava tehdä jotain erilaistakin aktiviteettia välillä.

Maratonia en oikeastaan voi enää edes perua, sillä olen jo etukäteen ostanut majoituksen, joka ei ollut siitä halvimmasta päästä. Kaksi yötä Levin hotellissa maksoi nimittäin lähes 400 euroa, joten mitenkään halvaksi tämä reissu ei tule. Tuohon rahaan täytyy jo se mitali käydä itselle juoksemassa.

Nyt täytyy siis treenailla vielä seuraavat pari kuukautta ja vältellä vammoja. Taidankin tästä lähteä heti heittämään pienen juoksulenkin, kun ilmakin on mitä mainioin.

Onko täällä muuten muita, jotka ovat osallistumassa tänä vuonna Levin Ruskamaratonille? Jos joku samanhenkinen löytyy, niin heitä kommenttia. Ehkä tavataan ja kisaillaan yhdessä sitten syyskuun alussa

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus