Palkkapäivän säästöt

  • Säästöpossu

3 asiaa kun lähdet havittelemaan oman talouden herruutta. Voit nauttia paranevasta elämän laadusta ilman, että joudut luopumaan siitä tällä hetkellä.

1. Budjetoi arjen menosi

Tarkastele aikaisempien kuukausien menojasi ja katso mihin rahasi oikein kuluvat, oletko laittanut rahaa johonkin joka ei ole välttämätöntä? Oletko ottanut lainaa, jotta voisit toteuttaa jonkun hankinnan. - Olisit voinut välttää lainan ottamisen budjetoimalla kulusi ja säästämällä ylimääräisistä asioista.

2. Tee säästösuunnitelma

Edelleenkään tämä ei tarkoita, että eläisit kädestä suuhun vaan simppeli pidätys palkastasi säästötilille esimerkiksi. Jos säästät vaikka 100 euroa kuussa, et edes huomaa että tarvitsisit sitä ja vuoden kuluttua summa on kertynyt jo 1200 euroksi. Ei paha pienellä vaivalla. Voit myös halutessasi sijoittaa tämän säästöpääoman ja haalia lisätuottoja.

3. Jos otat lainaa varmista, että maksat sen takaisin ajoissa.

Jos tarvitset "pikavippiä" jotakin hankintaa varten etkä ole ehtinyt säästää tarvittavaa määrää muista vertailla parhaat pikavipit. Voit säästää kuluissa satoja euroja. Paras skenaario tietysti olisi ettet joutuisi ottamaan lainaa, vaan hankintasi voisi odottaa kunnes ehdit säästämään tarvittavan määrän.

Tämä ei ole taloudellinen neuvo vaan yksittäisen kuluttajan pohdintoja.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.