Voi valkoisen, lihaa syövän heteroihmisen maailmantuskaa

  • Sara Lohjelm

Kummalliseksi on tämä nykyajan touhu mennyt. Pupun ruokaa tuputtavat sekä sukupuoli-identiteettiään etsivät homostelijat yrittävät kilpaa viedä meiltä yltäkylläisiltä hedonisteilta ravintomme lisäksi myös naiseutemme ja miehuutemme. Hyi olkoon, häpeäisivät. Kyllä nyt ovat ilmastovouhotus ja sukupuolineutraalius menneet aivan liian pitkälle. Vai voisiko tämän sittenkin laittaa mamujen piikkiin?

Rakastan netin keskustelupalstoja, sillä löydän sieltä aina aiheen blogiini. Tosin ne saavat minut usein ajattelemaan, että Suomen tulisi sijoittaa enemmän rahaa mielenterveystyöhön. Miten näin sivistyneellä valtiolla voi olla vielä niin syvään juurtuneita mielipiteitä, että niistä ei suostuta edes tieteellisten faktojen valossa luopumaan?

Myönnän, että kuuluin itsekin vielä taannoin niihin ihmisiin, joiden mielestä on olemassa vain kaksi sukupuolta; mies ja nainen. Sitten tapasin jonkun viisaamman, joka minulle, seksuaalienemmistöön kuuluvalle valkoiselle heteronaiselle selitti, että tässä maailmassa on muitakin kuin minä. Ajatella. Päätin ottaa asiasta selvää, jotta en enää kailottaisi mielipidettäni vailla minkäänlaista kompetenssia, kuten olin tähän saakka tehnyt.

Kukkahattutätien termistöä

Sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti ovat kaksi eri asiaa. Sukupuoli on anatominen ominaisuus. Biologisia, synnynnäisiä sukupuolia on kolme: nainen, mies ja intersukupuolinen.

"Joskus lapsen ulkoiset sukupuolielimet eivät ole yksiselitteisesti tytön eikä pojan. Tällöin henkilö on intersukupuolinen. Myös sisäiset sukurauhaset voivat olla välimuotoiset. Ihmiselle voi kehittyä sekä munasarjat että kivekset tai näiden välimuoto. Syy voi olla geneettinen tai se voi liittyä sukupuolihormonien epätasapainoon."

Sukupuoli-identiteetiltään voi sitten kokea olevansa esimerkiksi transsukupuolinen eikä tätä tule mitenkään sotkea seksuaaliseen suuntautumiseen. Seksuaaliselta suuntautumiseltasi voit olla kaikkea aina homosta panseksuaaliin. Sukupuolineutraalius taas pyrkii eroon perinteisistä sukupuolirooleista. Tämä on yllättävän monen ihmisen vaikeaa sisäistää. Johtunee kivikautisesta ja ahdasmielisestä ajattelutavasta sekä puhtaasta tietämättömyydestä.

Törmäsin tänään ilmiöön. Kyseessä on siis heteroihmisten uhriutuminen. Olemme niin itsekkäitä, että saamme sukupuoli-identiteettinsä kanssa painivien ongelmat käännettyä itseemme. Sillä aikaa kun transsukupuolinen haluaa vain kuulua osaksi yhteiskuntaa, väitämme, että sukupuolineutraalius vie meiltä oikeuden olla naisia taikka miehiä. Kyllä. Me kehtaamme uhriutua niiden ihmisten edessä, jotka kokevat syrjintää, väkivaltaa, kiusaamista ja vähättelyä sukupuoli-identiteetin tai seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Eikä unohdeta sitä faktaa, että ihmisiä tapetaan vielä tänäkin päivänä heidän erilaisuutensa vuoksi. Joku kuitenkin kokee asiakseen sanoa, että sukupuolia on vain kaksi. Sanoisinko, että jo on otsaa. Minä muuten arvaan, ketä te äänestitte presidentinvaaleissa.

Vegaanien tuputus

Tässä toinen aihe, joka saa monen valkoisen, lihaa syövän heteroihmisen niskakarvat nousemaan pystyyn. Kuormitamme maapalloa liikaa ja ilmastonmuutos on totta. Sen tietää jokainen. Toisia se kiinnostaa ja toisia ei. Ne, joita se kiinnostaa mutta eivät tee asialle mitään kokien siitä kuitenkin syyllisyyttä, ruukaavat ilkkua niille, jotka asialle jotain yrittävät tehdä. Suomalainen vegaani, joka kierrättää ja käyttää kaupassa asioidessaan kangaskassia saa eniten lokaa niskaansa. Auta Armias jos kyseinen tyyppi erehtyy neuvomaan muita tekemään saman. Helvetin tuputtaja. Tuputtaa nyt paskakikkareen kokoisessa maassa kasvissyöntiä ja muovin kulutuksen vähentämistä, kun Kiinassa on kaikki eniten päin persettä. Kaikista suosituin maneeri on tosiaan syyttää kiinalaisia. On siinä ripaus tottakin. Kiina varmasti kuormittaa maapalloa enemmän kuin piskuinen Suomi. Seuraavaksi mainitaan Intia. Sen jälkeen Afrikka ja Amerikka. Siitä tosiasiasta ollaan kuitenkin autuaan tietämättömiä, että suomalainen kuluttaa saman verran, kuin kuusi intialaista. Kolmanneksi, kun muuta ei enää keksitä, käännetään syyttävä sormi tuputtajaan. Varmasti tuputtaja käyttää pikamuotia tai vähintään sillä on lapsia. Toisin sanoen jos et elä jokaisella elämän osa-alueella ympäristöystävällisesti; olet tekopyhä. Kerrassaan hieno asenne.

"Lihansyönnin pitää vähentyä länsimaissa 90 prosenttia, jos haluamme välttää ilmaston vaarallisen lämpenemisen, toteaa Nature-tiedelehdessä julkaistu laaja tutkimus."

Tämä seuraava lause menee monelta ohi, sillä muutosta vastustavat näkevät tämän paatokseni vain tukehtumisena omaan paremmuuteeni. Sanon sen silti: en pyydä ketään itsenäisesti muuttamaan tapojaan. En vaadi, että kaikkien on nyt vaihdettava auto fillariin tai jäätävä Mallorcan sijasta lomalle koti-Suomeen. Sillä arvatkaa mitä? En ole sen parempi. Kierrätän kyllä enkä perusta muovipusseista, mutta en ole vegaani. Lisäksi lentelen vähän väliä tuolla kymppitonnissa metalliputkilla, joita lentokoneiksikin kutsutaan, ja kaahaan täällä Englannissa autollani pitkin emmerdalemaisia maaseutumaisemia päivittäin. En silti vastusta muutosta. Päinvastoin toivon sitä. Teen sen mitä voin ja olen onnellinen jokaisesta pienestäkin muutoksesta, jonka hallitus päättää ilmastonmuutosta ja ympäristöä ajatellen tehdä. Se lienee meidän suurimpana erona. En myöskään ajattele, että yksikään ympäristoteko olisi turha. Riku Rantala on alla seuraavassa linkissä osannut omat ajatukseni pukea sanoiksi. Linkki

"Järkevä ihminen ei mieti, voiko häntä rokottaa. Kyllä voi. Se suojaa häntä. Siitä huolimatta riittää ihmisiä, jotka testaavat omaa maailmankatsomustaan lastensa hengellä ja terveydellä. Joittenkin mielestä myös ilmastonmuutoksen tosipohjan voi selvittää ihmiskokein. Ei tehdä mitään. Kyllä se sitten selviää" kirjoittaa Jari Tervo tuoreessa kolumnissaan.

Niin.

Ja ennen kuin kukaan ehtii linkata mulle urlin johonkin Youtube-videoon, jotta nään kuinka saastaista Aasiassa todellisuudessa on niin säästän sinut vaivalta. Siellä yhden talven reppureissanneena totean, että jätehuolto todellakin on majorinen ongelma. Ei se silti poista meidän vastuutamme. Voisin verrata tätä baarissa työskentelyyn. Vuoron päätteeksi tietty siivotaan. Töissä on vuorovastaavia, baarimikkoja, blokkareita ja narikkatyöntekijöitä. Se kuka saa ensimmäisenä siivottua oman pisteensä, joutaa auttamaan muita. Ketään ei jätetä yksin pyyhkimään pöytiä tai tiskaamaan astioita, vaikka se työ ei välttämättä sille baarimikolle enää tässä vaiheessa kuuluisikaan.

Helppohan meidän on tosiaan täällä huudella. Suomalaisten heteroihmisten. Koemme biologisen sukupuolen omaksemme eikä meidän tarvitse osallistua ilmastonmuutostalkoisiin, sillä roskaavat kuitenkin kauko-Idässä. Toivottavasti näihin mustavalkoisiin ajattelutapoihin saataisiin hieman sateenkaaren värejä, ja mahdollisimman moni päättäisi vetää sen jääräpään pois perseestään.

Terveisin
kukkahattutäti, suvakkihuora ja vitun feministi

1 kommentti

jakkeri78

6.4.2019 22:06

Joo, jos joutuu median kiusatuksi 1- 3 kuukautta riittää

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus