Verotus voi (si) toimia myös porkkanana

  • Sori15

Vaalit lähestyvät ja se näkyy mm. verokeskustelussa mitä käydään. Pohdintaa tuntuu olevan keneltä voidaaan kerätä enemmän veroa tai mitä veroa voidaan nostaa, vaikka olemme jo kokonaisveroasteessa maailman huippua (turha väittää muuta kun katsoo mitä kaikkea verotetaan ja moninkertaisesti). Meillä on ollut keskustelua perintöverojen tarpeellisuudesta, autoverosta, kiinteistöverosta jne. milloin mitäkin pitäisi nostaa ja laskea, että ”pidetään hyvinvointi yhteiskunta pyörimässä”. En jaksa kun ihmetellä miksi ihmeessä emme osaa tai halua verotusta myös kannusteena ja motivaatiotekijänä. Turha ihmetellä jos tänne ei tule investointeja, eikä tänne kukaan halua. No haloo ei kai, missään muualla maailmassa ei ”rangaista” työnteosta ja muisteta muistuttaa ,että ne onnelliset jolla on vielä työtä ja halua tehdä työtä on kustannettava koko ajan lisääntyvä työttömien tai yhteiskunnasta syrjäytyneiden joukko (ja taas toim.huom en yritäkään väittää etteikö apua myös tarvita täällä). Moni ei muista, että täällä on alhainen myös se raja kun olet jo ns. ”hyvätuloinen” ja pääset jo veroprogression yläpäähän jolloin työtä verotetaan jo isolla prosentilla.

# Uusia keinoja

Asiat muuttuu vain muuttamalla niitä. Miksi emme kokeile uusia keinoja muuttaa asioita, verotus olisi yksi keino kokeilla uusia tuulia jotka ehkä voisivatkin tuoda tulleessaan jotain positiivista. Miksi emme siirry online verotukseen joka tarkoittaisi käytännössä, että mätkyjä tai palautuksia ei olisi, miettikää: kenekään ei tarvitsisi joutua esim. pahimillaan ulosottoon kun ei mätkyjä pysty maksamaan ja valtiolle ei tarvitsisi lainanta rahaa ilman korkoa vuodeksi. Jokainen voisi seurata verkossa omaa verotusta ja tarvittaessa myös sitä muuttaa. Nykyinen maailma teknologioineen tämän jo mahdollistaa. Miksi sen sijaan, että keskustelemme perustulosta emme keskustelu , voisiko jokainen saada tehdä töitä xx eurolla ilman, että siitä maksetaan veroa, matalia palkkoja ja tukia on turha verottaa. Tämä poistaisi tukien tarvetta sekä turhaa byrokratiaa ja todellakin kannustaisi tekemään töitä enemmän.

Tuottavuutta saadaan lisää vain kun työnteko on kannattavaa ja motivoivaa ja sanotaan mitä sanotaan kyllä raha on iso motivaattori, tällä hetkellä kukaan ei halua tehdä mitään ylimääräistä, yrittäjän roolissa on pakko, koska oman henkilökohtaisen veron lisäksi on maksettava lukuisa määrä muita liiketoimintaa liittyviä veroja vaikka liikevaihto olisikin pientä ja tunnettua on, että yrittäjän roolissa maksat työstä myös henkilökohtaisesti enemmän veroa.Miettikää miten siistiä olisi kun saisi vaikka ensimmäiset vuoden yrittäjänä oikeasti maksaa työllä ansaituilla tuloilla vaikkapa yrityksen lainoja ja kehittää yritystä, sama toimisi myös henkilöpuolella, moni voisi vapautua laina taakasta nopeammin, jos siihen annettaisi mahdollisuus - saat tehdä 2 vuotta työtä ilman veroja ja maksat sillä lainaa. Tämänkin seurannan ja muun mahdollistaa nykyinen tekniikka.

# Työllä pitää saada rikastua jokaisen

Työnteolla pitää saada ja voida rikastua, ahkeruudesta pitää palkita ja todellakin sen pitää näkyä ja tuntua sun lompakossa. Jokaisen joka kynnelle kykenee pitää saada tehdä vaikka 5 työtä ja maksaa niistä vain yhtä kohtuullista veroprosenttia (kannatan todellakin työhön kannustavaa verotusta). Yleensä menestyminen edellyttää aina kovaa työtä ja silloin siitä ei pitäisi rangaista.

Eikä tarvitse itkeä sitäkään miksi meillä on harmaata taloutta, no tottakai on ja se tulee vain lisääntymään kun verotus kiristyy, moni ei saisi leipää kaupasta jos ei jotain tekisi ilman kuittia. Investointeja saadaan tähän maahan vain kun tehdään isoja muutoksia, nimenomaan niitä rakenteellisia ja uskalletaan muuttaa vanhaa, tässä maassa pitää olla jotain ylivertaista miksi tänne kannattaa tulla.Veroihin tulevat muutokset pitäisi aina käydä läpi monesta näkökulmasta, poukkoilevat muutokset, mitä nyt on tehty maksavat paljon.

Asiat muuttuu vain muuttamalla niitä, ei miettimällä vanhoja keinoja jolla ei voi nykymaailmaa muuttaa. Olisi kiva kuulla hyviä uusia ajatuksia miten verotuksella voitaisiin muuttaa koko Suomen tilannetta ja kannustaa ihmisiä tekemään töitä! Miten voimme etukäteen sanoa, että joku ei toimi tai ei kannata, uusia ajatuksia ja tapoja muuttaa asioita todellakin tarvitaan. Kaipaisin myös politikoilta muutakin kun leikkauslistoja ja veronkorotuksia, esimerkiksi uusia ajatuksia verotukseen liittyen. Voisiko verokarhu olla myös ystävä?

Iriana #sori15 –ryhmän jäsen joka uskoo enemmin porkkanaan kun keppiin motivaatiotekijänä erityisesti kun kyse on niin tärkeästä asiasta kun työ. Unelma työtä ei aina ole tarjolla koko elämän ajaksi, mutta työstä saatava raha pitää sut ja mut kiinni elämässä, ja verotuksen pitää tukea työn tekemistä kaikin tavoin. Katselen julistetta seinällä ja pohdin kuinka paljon pitää tehdä lisää työtä, että saa rahaa seuraavaan auton käyttövoimaveronmaksuun...verojen jälkeen:

better tomorrow
better tomorrow

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi