Ravintolatrendit menevät ja tulevat, mutta Kruunuhaassa sijaitseva Ravintola Rodolfo ei juokse trendien perässä. Se on Helsingin vanhin italialainen ravintola ja on ollut toiminnassa jo vuodesta 1970 lähtien, tarjoten alkutaipaleellaan pizzoja ja vuodesta 1987 lähtien toiminut nykyisessä muodossaan Á la carte -ravintolana.

Ennen ruokailun aloittamista otimme alkujuomat. Itse päädyin perinteiseen valintaan, eli gin & toniciin, jonka sai tosin paikan tyyliin italialaisella twistillä. Seuralainen otti lasin proseccoa -mikäpä muukaan olisi parempi aperitiivi italialaisessa ravintolassa.

Rodolfon ruokalista on sopivan mittainen. Sieltä löytyy juuri sellaisia italialaisia klassikkoja mitä voisit odottaakin. Alkuun meille valikoitui kolme alkuruokaa jaettavaksi: Bruschetti, Carpaccio di lavarello ja Piccolo insalata. Tykkään aloittaa ruoan salaatilla ja tähän Piccola insalata soveltui oikein hyvin. Perinteinen alkusalaatti, josta löytyy mm artisokkaa, kirsikkatomaattia ja pikkelöityä punasalaattia. Salaatti oli kivan hapokas ja herätteli ruokahalua. Jos salaatti oli hapokas, niin Bruschetti oli täyteläinen. Parmankinkku ja Provolene juusto sai seurakeen tomaattikurkkusalsaa, balsamicoa ja timjamiaiolia ja oli kokonaisuus oli erittäin hyvin tasapainossa. Tämän leivän voisin myös kuvitella toimivan erittäin hyvin dagen efterin selättäjänä tai muuten vaan lohturuokana.
Kolmas alkuruoka oli siika carpaccio, joka oli taas hieman hapokkaampi pläjäys. Sokerisuolattu siika oli leikattu erittäin ohueksi, jopa niin ohueksi, että herkullista kalaa olisi kaivannut ehkä hieman enemmänkin annokseen.
Pääruokien valinnan kohdalla päätös ei ollut ihan helppo, koska tässä kohtaa vaihtoehtoja oli jo paljon enemmän. Italialaiseen keittiöön kuuluu vahvasti pasta ja risotot, joista löytyi useampi vaihtoehto ja tämän lisäksi listalla oli pari salaattia, yksi kala- ja yksi liha-annos ja tietysti myös pizzaa löytyi listalta kunnioittamassa ravintolan alkuperäistä konseptia.

Päädyin valitsemaan päivän kalan ja seuralainen rapurisoton. Päädyin siika-annokseen, koska myös siinä oli lisukkeena risottoa mascarponella viimeisteltynä. Itse en yleensä käytä risoton valmistuksessa mascarponea vaan pelkästään parmesaania, mutta hyvin toimi mascarponerisottokin kalan kaverina. Myös seuralainen kertoi risoton olleen juuri sellaista kuin sen pitääkin.

Olisi tehnyt mieli vielä maistella Rodolfon jälkiruokia, mutta sen verran täyteläiset ja runsaat risottoannokset olivat, että tähän ei vatsa taipunut. Kahvit kuitenkin otimme ja tarjoilijan suosituksesta maistoimme myös digestiivinä itsetehtyä limoncelloa. Se olikin erinomaista ja makeudesta huolimatta tuntui auttavan ruoansulatusta selviämään herkullisesta, mutta melko runsaasta ateriasta. Tuplaespresso ja limoncello lienee aika perinteinen tapa päättää italialainen dinneri.

Lopuksi jutellessamme henkilökunnan kanssa saimme myös kuulla, että ainut alkuruoista, mitä emme syöneet, Rodolfon antipastilajitelma löytyy myös vapun aikaan ulos myytävästä picnic korista. Juttelimme, että kiva sinne olisi myös italialaiseja viinejä laittaa mutta tähän ei Suomen lainsäädäntö valitettavasti taivu, joten ne on korvattu italialaisilla limonadeilla.
Edellisestä vierailustani Rodolfossa olikin vierähtänyt jo useampi vuosi. Helsinkiin tulee niin paljon uusia ravintoloita, että monesti luotettavat klassikot meinaavat runsaudenpulassa unohtua ja se on sääli, koska Rodolfo puolustaa paikkaansa erinomaisesti uusien “trendikkäiden” tulokkaiden rinnalla. Nyt lupaankin, että seuraavaan vierailuni Rodolfossa tulee paljon nopeammin kuin edellinen oli.
Tästä klikkaamalla pääset varaamaan pöydän tähän ihanaan klassikkoon!
Ville/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City Digital -konsernia
Kirjoitettaessa soi Metallica - Mouth Into Flame








13 kommenttia
epitimesis
20.5.2025 07:39
Wow, what a gem Rodolfo is! It’s amazing how this classic Italian spot has been serving up authentic vibes since 1970—those bruschetti and siika carpaccio sound like pure comfort food done right https://geometry-free.com. Definitely adding this to my Helsinki dining list for a cozy, timeless meal!
tzyy
1.8.2025 06:48
J'ai découvert le jeu <a href="https://coreballgame.net/">まち針ゲーム</a> récemment et c'est vraiment addictif ! À essayer absolument !
tzyy
1.8.2025 06:49
J'ai découvert le jeu <a href="https://coreballgame.net/">まち針ゲーム</a> récemment et c'est vraiment addictif ! À essayer absolument !
shuena
27.5.2025 11:00
Players can access slope game from any device, making it convenient to play at school or during breaks.
shuena
27.5.2025 11:01
Players can access slope game from any device, making it convenient to play at school or during breaks.
tzyy
1.8.2025 06:47
Check out the exciting <a href="https://coreballgame.net/">まち針ゲーム</a> for a fun challenge! It's free and easy to play!
botafo3577
7.7.2025 12:01
Rodolfo on ajaton klassikko, joka tarjoaa aitoa italialaista makumaailmaa ilman trendien perässä juoksemista. Alkuruoat olivat tasapainoisia ja pääruokalista monipuolinen—täydellinen valinta herkutteluun historiallisessa miljöössä. Official Website
botafo3577
7.7.2025 12:01
Rodolfo on ajaton klassikko, joka tarjoaa aitoa italialaista makumaailmaa ilman trendien perässä juoksemista. Alkuruoat olivat tasapainoisia ja pääruokalista monipuolinen—täydellinen valinta herkutteluun historiallisessa miljöössä. Official Website
Slice Master
16.7.2025 06:30
What an awesome reminder about the joy of returning to trusted classics like Rodolfo, even as Helsinki keeps serving up new restaurant options. Once, just like the Slice Master here, I got swept up in the hype around trendy places and totally neglected my old favorites, only to rediscover their charm later on. Sometimes, the comfort of what you know outshines anything new.
Slice Master
16.7.2025 06:30
What an awesome reminder about the joy of returning to trusted classics like Rodolfo, even as Helsinki keeps serving up new restaurant options. Once, just like the Slice Master here, I got swept up in the hype around trendy places and totally neglected my old favorites, only to rediscover their charm later on. Sometimes, the comfort of what you know outshines anything new.
tzyy
1.8.2025 06:46
Découvrez l'exceptionnel jeu de <a href="https://coreballgame.net/">スプランキー</a>, un défi captivant qui mettra vos réflexes à l'épreuve !
tofu159mac
7.8.2025 09:02
balsamicoa ja timjamiaiolia ja oli kokonaisuus oli erittäin hyvin tasapainossa. Tämän leivän voisin myös kuvitella toimivan milestone credit card erittäin hyvin dagen efterin selättäjänä tai muuten vaan lohturuokana.
tofu159mac
7.8.2025 09:02
balsamicoa ja timjamiaiolia ja oli kokonaisuus oli erittäin hyvin tasapainossa. Tämän leivän voisin myös kuvitella toimivan milestone credit card erittäin hyvin dagen efterin selättäjänä tai muuten vaan lohturuokana.