Oman elämänsä talousasiantuntijat

  • talouskompassi

Oman talouden ylläpito ja sijoittaminen on aiheita jotka tulevat ajankohtaisiksi jokaiselle jossain vaiheessa elämää. Mielenkiinto omaan talouteen herää yleensä, kun tulot tasoittuvat ja säännöllistyvät, esimerkiksi opiskelujen jälkeen. Oman talouden kirjaaminen ja budjetin pitäminen voi olla ahdistavaakin, sillä oman kulutuskäyttäytymisen seuraaminen on ajoittain raskasta ja voi aiheuttaa huonoa omaatuntoa. Ihminen joutuu miettimään omia kulutustottumuksia, impulssi- ostamista ja tahdonlujuutta asioissa.

Talouteen ja säästämiseen löytää loputtomasti neuvoja netistä. Aihe kiinnostaa monia ja on keskeinen esimerkiksi pankkialalla. Pankkien omia raha-aiheisia blogeja löytyy useita ja juttujen taso on journalistisesti todella korkea.

Toinen mielenkiintoinen lähde on yksityishenkilöiden henkilökohtaiset blogit. On yllättävää kuinka paljon talous- blogeja löytyy. Blogit ovat vielä usein hyvin kirjoitettuja ja niitä päivitetään usein. Kommenttikenttää lukiessa huomaa kuinka talous- bloggaajien seuraajat muodostavat tiiviin yhteisön ja keskustelu on hedelmällistä.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus