Kuinka hauras talous oikein onkaan

  • talouspoliisi

Nykyinen talousjärjestelmä on ollut olemassa sellaisenaan jo pitkän ajan. Tähän ajanjaksoon on mahtunut useita lähes koko ihmiskuntaa horjuttaneita kriisejä ja sen aiheuttamia lama-aikoja myös Suomessa.

Etenkin 1990-luvun alussa koettiin hurjia aikoja Suomessa, kun kaikkien aikojen pahin lama puhkesi.

Tämän jälkeen on koettu vielä muutama pienempi lama, teknologiakupla ja talouskriisi vuonna 2008. Muuten meno on ollut aika rauhallista tavallisille ihmisille.

Pörssinpuolella on kuitenkin ollut voittajia ja häviäjiä kuten aina. Pienetkin spekulaatiot vaikuttavat heti pörssikursseihin vipukertoimen lailla.

Nyt kuitenkin uusien kriisien myötä on ollut jännä seurata miten maailman talous reagoi ja osaa vastata haastaviin tilanteisiin nykyyhteiskunnassa, jossa ihminen on rahan vanki.

Rahan vanki ei tarvitse olla - ota ohjat omiin käsiisi

Vaikka rahalla on erittäin suuri merkitys meidän jokaisen ihmisen arkipäiväisessä elämässä, ei se saa antaa vaikuttaa jokaiseen päätökseen mitä vastaan tulee.

Tästä syystä voimme olla ikionnellisia kuluttajina, että lainavertailupalveluiden määrä on lisääntynyt.

Jo vuonna 2018 useita kuluttajille suunnattuja vertailupalveluita alkoi ilmestyä Suomen markkinoille, osa toinen toistaan parempia.

Etenkin lainoissa Nopeelaina teki läpimurtoaan puolueettomana lainavertailuna.

Myöhemmin tilalle on tullut useita erilaisia lainojen kilpailuttajia jotka kaikki lupaavat samaa: edullisempaa lainaa.

Hintavertailut ja kilpailutuspalvelut tulevaisuutta

Teknologian kehityksen myötä yhä useampi kuluttaja on saanut merkittäviä säästöjä tehokkaiden vertailupalveluiden myötä. Nykyään on mahdollista vertailla aina kaikki palvelut kotitalouden kulutuksista, remontteihin, lainoihin, autoihin, vakuutuuksiin ja puhelinliittymiin.

Kaikki tämä on tullut maksamaan kuluttajille 0 euroa. Itse asiassa kuluttajat ovat tienanneet tällä rahaa, koska se on parantanut heidän ostovoimaansa.

Digitalisaatio ei vie ihmisten työpaikkoja, sitä on turha pelätä. Se todennäköisesti tulee lisäämään vaadittavaa ammattitaitoa ja parantaa työn tuottavuutta. Jenkeissähän se on luonut jopa lisää työpaikkoja ja työttömyys on laskenut radikaalisti viimeisen 100 vuoden aikana..

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.