TeppoSyvarila

Päihdepolitiikka,kieltolaki,lääkekannabis,luonto,yhteiskuntakritiikki,tasa-arvo ja kannabis.:)

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on fimea.

Lääkekannabis potilaiden surkea tilanne  1

Paljon tullut viestiä ja kertomuksia, että potilaat eivät enää saa uusittua lääkekannabisreseptiä. Syitä en tähän tiedä, vaikka potilaat saavat siitä apua.

Ilmeisesti käsky on tullut Fimeasta/Valvirasta?

Lääkekannabispotilas tarvitsee erikoisluvat saadakseen lääkettä, nyt niitä ei myönnetä, vaikka aikaisemmin olisi ollut oikeus lääkkeeseen.

Lääkärit ovat unohtaneet valansa, ikävää.

On myös ilmennyt että potilaita kiristetään lääkärien toimesta, asiasta ei saisi kertoa, lääkärien nimiä ei saisi kertoa.

Uskomatonta toimintaa. Niin kauan kun kannabis on Suomessa laitonta tilanne tulee tuskin muuttumaan, ellei valtamedia tartu aiheeseen.

Miksi potilaat pakotetaan hankkimaan lääkekannabiksensa pimeiltämarkkinoilta? Kenen etu se on?

Tuskin lääkekannabista laillistettaisiin ympäri maailmaa mikäli siitä ei olisi apua ihmisille!!


Lääkekannabis esille Suomessa

Lääkehuume vai huumelääke – Lääkekannabis herättää keskustelua


Rahakasvi  1

Damian Abraham, lääkekannabiksen käyttäjä ja hampun harrastaja, tutkailee miten laillinen ja laiton markkina toimii. Hän vierailee Vancouverissa sekä Denverissä tapaamassa yrittäjijä ja poliitikkoja. Mielenkiintoinen video jälleen kerran.

Huomaa kuinka jäljessä Suomi taas menee ja kuinka laillinenbisnes olisi hyödyksi suomalaisille.Toisi säästöjä, ja vapauttasi poliisin resursseja sekä oikeuslaitoksen. Myös helpottaisi henkilöitä jotka siitä lääkinnällistä hyötyä saisi(melko suuri joukko).


Vanhukset käyttävät kannabista  1

Mielenkiintoinen video aiheesta. Vanhukset myös kertovat syitä miksi käyttävät kannabista. Moni suomalainenkin vanhus voisi saada hampusta hyötyjä.

" When you think about it, it actually makes a lot of sense. What do they have to lose? Who are the ones with the free time? One grandma in Australia reflects these sentiments perfectly; when told that she could be arrested for smoking, she laughs:

“Oh, come and get me. That bullshit!”"

Videon löytää täältä:

Meet The Grandparents Smoking Marijuana

Alle puolet paheksuu kannabiksen käyttöä huumausaineena

Suomessakin olisi jo aika poliittisella tasolla herätä nykypäivää, eikä elää kuplassa tässäkään asiassa.


Kannabispsykoosin riski on äärimmäisen pieni  1

Näin kai voi sanoa, jos globaalilla tasolla seuraa asiaa. Kannabista käytetään ympäri maailmaan paljon. Kumminkaan sadoista miljoonista ihmisistä hyvin harva joutuu kannabiksen takia psykoosiin vaikkakin esim Suomessa annetaan sellainen kuva kansalle edelleen.

En tiedä, löytyykö jostain tilastoja kuinka moni suomalainen kannabiksen käyttäjä on psykoosiin joutunut. Jos joku fiksumpi sellaisen tilaston jostain löytäisi se olisi hieno homma.

Tässä hieman luettavaa:

For All The Hysteria About Cannabis And Psychosis, Here Are The Facts

Kuinka paljon kannabispsykoosia?


Minulle tuli omituinen tarve hypätä sillalta  1

"Luulin hetkittäin olevani kuollut tai koomassa ja näkeväni vain unta. Silti en nukkunut silmäystäkään yössä. Sain niin pahoja paniikki- ja ahdistuskohtauksia, että vain itkin hysteerisesti enkä pystynyt olemaan paikallani. Halusin tappaa itseni. Minulle tuli jokin omituinen tarve hypätä sillalta alas."

Samanmoisia mielikuvia levitellään kannabiksesta, ne tosin on satua. Nyt on siis kyse lääkärien määräämistä lääkeistä. Lääkeillä on usein haitallisia sivuvaikutuksia joista juuri ei puhuta riittävästi potilaille.

Samaan aikaa lääkäreiden tietämys lääkekannabiksesta on ala-arvoista. Kannabiksen haittavaikutukset tuntuvat lieviltä moniin "oikeisiin" lääkkeisiin. Silti sen lääkekäyttö on melko harvinaista juurikin lääkäreiden tietämättömyydestä johtuen.

"Ensimmäinen kannabisresepti Viljaselle kirjoitettiin Espanjassa. Hänen palattuaan Suomeen tilanne mutkistui huomattavasti. Mistään ei meinannut löytyä lääkäriä, joka olisi ollut halukas tai kyvykäs uusimaan reseptiä.

– Monen suomalaislääkärin kohdalla kyse oli siitä, etteivät he tienneet tarpeeksi, jotta olisivat voineet kirjoittaa järkevää reseptiä. Heillä ei ollut mitään käsitystä annostuksista tai muista"

Myös päihdekäytössä kannabiksen haittoja jatkuvasti suurennellaan.

Nyt tulevissa vaaleissa on mahdollista vaikuttaa, ottakaa selvää ehdokkaiden kannoista ja tehkää järkevä päätös! Kiitos!

Lääkekannabis esille Suomessa

Yleisellä antibiootilla hurjat sivuvaikutukset – useita kuolemantapauksia: "Näistä ei saa puhua Suomessa"


Kannabiksen kieltolaki kumoon, tahdon2015!  1

#tahdon2015
#tahdon2015

Kuva jakoon #tahdon2015.
Kannabiksen kieltolaki kumoon!
Tarpeeksi on ihmiset myös Suomessa kärsineet kolikonheitolla tehdystä päätöksestä.
Nyt järki käteen ja ganja vapauteen!

Otetaan niskalenkki, ja kuumotetaan mediaa ja poliitikkoja näkemään totuus!

Ganja ei ole myrkky, se on lievä päihde ja potentiaalinen lääkeyrtti moniin vaivoihin.

Kiitos ja blogia saa jakaa ja kommentoida!

Lääkekannabis esille Suomessa


Saksa salli kannabiksen kotikasvatuksen lääkekäyttöön!  1

Saksa salli kannabiksen kotikasvatuksen lääkekäyttöön.

Mutta Suomessa kannabiksesta keskustelu halutaan hiljentää.
Miksi?

"Myös muualla maailmassa kannabikseen liittyvää lainsäädäntöä on höllennetty viime aikoina. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Coloradon ja Washingtonin osavaltiot laillistivat marihuanan myynnin tänä vuonna."

Miksi ei Suomessa?
Miksi halutaan jumittaa toimimattomassa järjestelmässä, joka vain tuo kustannuksia ja syrjäyttää ihmisiä?
Ja kannabiksen lääkekäyttöä aliarvioidaan vahvasti! Miksi omia lääkkeitä ei saa kasvattaa? Miksi luonto on tehty laittomaksi?

Kuinka me saamme poliitikkojen huomion osaksemme?

Kuinka voisimme suhtautua asiaan järjen kautta?

Miten saamme äänemme esille?

Tässä yksi hieno ja rohkea esimerkki: Kannabiksen polttaminen on entistä yleisempää. Viihdekäytön lisäksi sitä käytetään myös lääkkeenä. Millaista on lääkekannabiksen käyttäjän elämä?

Ja tässä toinen: Hyvä ystäväni, kampaaja sairastui MS tautiin ja olen hänen rinnalla kulkiessa saanut tutustua lääketieteen "uusimpaan" tulokkaaseen- Lääkekannabikseen.

Ja kolmas, minun ikäisen miehen mietteitä: Olen Janne Silvo - 39 vuotias CP-vammainen mies turusta. Erilaisia kirurgisia operaatioita takana 39!

Kaikkia heitä yhdistää kannabis ja apu jonka he ovat siitä saaneet.

Minä voin vaan kysyä kuinka moni muu saisi apua lääkekannabiksesta (wikipedian tietoja voisi päivittää hieman) heidän lisäksi.
Kuinka moni pääsisi irti elimistöä tuhoavista ja voimakkaista kipu-,epilepsia-,AH/DHlääkkeistä yms?

On tutkimuksia myös joissa kannabista on tutkittu tupakan vieroituksessa,samoin kovin huumeiden vieroitukseen liittyen asiaa on tutkittu. Ja tulokset ovat positiivisia.

Monet puhuu kannabiksesta ihmelääkkeenä, sitä en ihmettele, koska sen tuomat hyödyt on verrattavissa tämän löytämiseen lääkkeenä. Potensiin 100.;)

"Aivot tuottavat joka hetki samoja yhdisteitä joita kannabiksessa on ja elimistö välittää niitä joka puolelle kehoa eri elimiin."

^Tuo on totta, kysy omalta lääkäriltäsi asiasta jos et minun sanaa usko.:)

Keskustelua lääkekannabiksesta löydät täältä lisää.

Lue myös:
Lääkekannabis potilaille oikeus kasvattaa omat lääkkeet!

Tiesitkö, että lääkekannabis lajikkeita on yli 700?

Poliisi haluaa vaijentaa kannabiskeskustelun.

Kysymyksiä kannabiksesta tuleville kansanedustajille!

Loop

German court allows patients to grow medical marijuana

Nyt soi Peter Tosh - Legalize It


Järkyttävää kohtelua julkisella sektorilla sairaalassa!  3

Tämä kirjoitus on asianomistajan luvalla julkaistu blogissani.

7. heinäkuuta 2014 kello 22:05

Olen Janne Silvo - 39 vuotias CP-vammainen mies. Erilaisia kirurgisia operaatioita takana 39!

Vatsaa on leikattu viimeisen 6 vuoden aikana toistakymmentä kertaa ja puolet suolistosta on viety. Vatsalihakset ovat jääneet leikkauspöydälle!

Nyt minulla on toista kertaa avanne, tällä kertaa se on pysyvä ja istun sähköpyörätuolissa.Vuonna 2011 kävelin pelkästään kepeillä, enkä tarvinnut pyörätuolia, minulla oli oma auto ja lisäksi kävin normaalisti vessassa.

Minulla on lääkärin luvalla nauhoitettu poliklinikka käynti elokuulta 2011.

Asiaa todistamassa paikalla ovat vaimoni Sari Silvo sekä henkilökohtainen avustajani Herra X.

Pyydämme lääkäriä kuvantamaan vatsan aluetta koska minulla on vuosikausia ollut selittämättömiä vatsavaivoja, joihin ei ole tutkimuksissa löytynyt syytä.

Pyydämme myös magneettikuvaa asian tutkimiseksi.

Nauhoitteella kuitenkin ylilääkäri ja kirurgian dosentti Herra Y kieltäytyy kuvaamasta ja ilmoittaa ettei mistään kuvauksista tai
leikkauksista ole apua koska olen vammainen ja heikko ihminen muutenkin.
Hän sanoo että minun on pärjättävä kotona ilman hoitoja tai tutkimuksia.
lääkärin mukaan mitään ei ole siis tehtävissä.

Olen vuosikaudet joutunut syömään vahvoja kipulääkkeitä (Oxynorm) ja kärsinyt hirvittävistä vatsakivuista ja monen vuoden tappelun
jälkeen olen saanut yksityissektorin kautta käyttööni Bediol-lääkityksen Fimean päätöksellä 18.3.2014 kroonisten kipujen hoitoon. Lisäksi lääke rauhoittaa suolen toimintaa ja vähentää vammaani liittyvää Spastisuutta.

Julkiselta sektorilta en lupaa saanut, yrityksestä huolimatta siitä syystä etten sairasta ms-tautia.

Bediolin avulla olen pystynyt vähentämään todella vahvoja opiaatteja joita olen syönyt ainakin 5-6 vuotta, mutta tätä asiaa jukinen terveydenhuolto ei halua nähdä. Tieto lääkityksestäni on mennyt terveyskeskukseen asti ihan moitteetta.

Minulle on huudettu sairaalassa moneen kertaan, että mene kotiin täältä, ei sinua mikään vaivaa!
Vaikka minua on vaivannut sappikivet jo monta vuotta ja olen oksentanut monta kertaa aiemmilla sairaalakerroilla puhdasta kirkkaan vihreää sappinestettä. Tähän asiaan ei ole reagoitu mitenkään.

Indikaatio sappivaivaan on maksa-arvojen nousu ja maksa-arvot ovat olleet koholla ennenkin, mutta kun minä en juo alkoholia ei tähänkään asiaan ole
kiinnitetty huomiota.

Kyseinen lääkäri myös ilmoittaa kirjallisesti kaikkien minun vaivojeni johtuvan liikuntavammastani. Tämä asia on ollut eduskunnan oikeusasiamiehen käsittelyssä 2011.

Viimeisen kuukauden aikana oloni pahentui päivä päivältä, kunnes ei edes mehu mennyt kurkusta alas.

Ilmoitin vaimolle että nyt ei ole asiat hyvin koska edes kipulääkkeet eivät auttaneet, vaimo soitti pyynnöstäni hätäkeskukseen ja
ilmoitti että minulla on lääkekannabis käytössä. Hätäkeskus sanoi että kertokaa asiasta ambulanssi henkilökunnalle kun he saapuvat paikalle.

Kun ambulanssi saapui otin lääkettä vuoteella ja oli pakko maata kaksin kerroin koska kivut olivat sietämättömät.

Pakkasimme kaikki paperit, lääkkeet sekä siihen tarvittavat välineet kassiin ja ambulanssi lähti kuljettamaan minua sairaalaan.

Minut siirrettiin tarkkailuun ja sairaanhoitaja tuli luokseni. Kerroin hänelle että minulla on Fimean luvalla oma lääkitys käytössä,
sekä kaikki tarvittavat paperit mukana kassissa.
Hoitaja ilmoitti minulle: Kuule poika, kyllä meillä täältä lääkkeitä löytyy!
Pyysin hoitajaa auttamaan ja ilmoitin, että minun pitäisi ottaa oma lääke.
Hoitaja alkoi purkaa kassia otti vaporisaattorin pois kassista ja kysyi, mikä tämä on?

kerroin että laite on vaporisaattori ja sitä tarvitaan lääkkeen ottamiseen. Hoitaja laittoi tavarat takaisin kassiin ja sanoi minulle että en saa käyttää lääkettä muualla kuin kotona.

Minulta löytyy myös yksityislääkärin lausunto, josta ilmenee ettei myyntiluvan omaavat valmisteet vaikuta minulle, koska suolistoa on leikattu niin useaan kertaan.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen minut vietiin ensimmäisen kerran magneettikuviin ja sappirakosta paljastui yli kahden senttimetrin
kokoinen sappikivi.

Sappirakko oli siinä määrin tulehtunut että tilanne vaati välitöntä leikkaushoitoa.

Keskellä yötä vaadin hoitajia todistamaan kirjallisesti että en saa ottaa omaa lääkettäni, jonka lääkäri on minulle määrännyt ja Fimea on minulle Erikoisluvalla myöntänyt.

Osaston henkilökunta soitti päivystävälle kirurgille, joka ohjeisti minut allekirjoittamaan paperin jossa minun on mentävä ulos sairaalasta tupakka
pisteeseen ottamaan oma lääkekannabis annokseni omalla vastuulla.
Tapahtumasta löytyy kirjallinen todiste jossa on minun allekirjoitukseni sekä operatiivisen päivystysosaston leima.

Osaston henkilökunta ei suostunut auttamaan minua mitenkään lääkkeen otossa, vaan sanoivat että minun on selvittävä täysin yksin ilman apua.

Pyysin hoitajia tuomaan pyörätuolin ja irroittamaan tiputusletkut. Kun he olivat tämän tehneet, pyysin avainta lukolliseen kaappiin
jossa lääkkettäni säilytettiin.
Otin kassin kaapista ja menin käytävälle ulos osastolta. Lääkkeen ottaminen ulkona Tupakka pisteessä on täysin mahdotonta, koska siellä ei ole sähköä!

Menin invavessaan ja otin oman lääkkeeni jonka jälkeen menin takaisin osastolleni vartijan kanssa.

Seuraavana aamuna noin kello 9.00 kirurgi ilmoitti että en saa ottaa lääkettä sairaalan alueella. Seuraavaksi paikalle saapui naislääkäri joka ilmoitti että voin lähteä kotiin.

Kysyin lääkäriltä mitä sappikivelle ja sappirakolle pitää tehdä? Hän ilmoitti että maksa-arvot ovat lähteneet laskuun eikä mitään operaatioita
tarvita. Tilannetta jäätiin seuraamaan ja minulle annettiin kaksi aikaa laboratorioon.

Menin kotiin ja kävin sovitusti laboratoriokokeissa, neljäntenä päivänä kivut olivat sietämättömät ja kuume nousi yli 38 ja pulssi
oli nopea sekä iho kylmänhikinen. Tämä käy ilmi terveyskeskuslääkärin lausunnosta.

Varasin ajan ja kun menin hänen vastaanotolleen lääkäri meni täysin pois tolaltaan ja kysyi minulta että, Miksi sinä siinä
istut? Vastasin: Hyvä kysymys ja näytin paperit lääkärille.
Lääkäri katsoi koneelta ja kysyi minulta että miksei tänne ole kirjattu mitään tapahtuneesta?

Sanoin että en tiedä, mutta minut heitettiin ulos sairaalasta!
Pyysin lääkäriä tekemään jotain koska vointini oli todella huono!
Lääkäri otti puhelimen soitti sairaalaan päivystävälle ylilääkärille ja ilmoitti että hän ei ymmärrä mitä on tapahtunut, mutta Silvo istuu vastaanotollani ja on todella Sairas!

Siinäkin vaiheessa julkisen puolen lääkäri yritti selittää että hoitoa ei tarvita, koska maksa-arvot ovat lähteneet laskuun. Terveyskeskuslääkärin lausunnosta käy ilmi, että todellisuudessa maksa-arvoissa on poikkeavuutta normaaleihin arvoihin verrattuna. Maksa-arvot olivat siis edelleen koholla.

Lääkäri lähetti minut invataksilla sairaalan päivystykseen. Minulla oli mukana kaikki tarvittavat lupapaperit sekä lääkkeet ja vaimo oli
seurassani.

Kun pääsimme päivystykseen, ilmoitin että lääkäri on ollut puhelimitse yhteydessä tänne ja nyt tarvitaan päivystävä
ylilääkäri nopeasti paikalle! Ilmottautumis tiskit sulkeutuivat ja henkilökunta kaikkosi toimistoon, ja hetken kuluttua vartija tuli kysymään minulta että,
Mikä on hätänä? Kerroin vartijalle tilanteen ja ilmoitin että asialla on todella kiire.

Menin vessaan ottamaan lääkkeeni jonne hoitaja tuli ilmoittamaan että minut otetaan vastaan huoneessa numero 6.

Kerroin kaiken tapahtuneen ja pyysin ettei minulle enää huudettaisi ja sanoin että tarvitsen nopeasti hoitoa!

Tässä vaiheessa vaihtui lääkärit, hoitajat sekä osasto. Minut vietiin yksityishuoneeseen jossa turvakamerat tallensivat kaiken mitä tapahtui.

Nyt avosappileikkauksesta on kulunut noin kuukausi.
Huomenna pitää olla yhteydessä Valviraan koska poliisi ei suostunut reagoimaan asiaan.

Minulle on kuitenkin aiheutunut tapahtuneesta pysyvä avanne ja olen menettänyt kävelykykyni sekä kaksi työpaikkaa.

- Janne Silvo
Linkki

Julkaistu myös 7. heinäkuuta 2014 kello 22:05:
Linkki