Uusi vuosi - uudet kujeet

  • Terve Mies

Moikka!

Ajattelin, että ehkä vihdoin olisi aika ottaa itseä niskasta kiinni ja hankkiutua takaisin kuntoon. Joskus nuoruudessani, noin armeijaikäisenä, olin hyvässä kunnossa. Kevyesti yli 3000 metriä Cooperin testissä, leukoja meni 25-30 kappaletta ja pitkätkään juoksumatkat eivät olleet ongelma. Samalla silti punnersin penkistä mukavasti yli 140 kiloa ja kyykkykin oli pikkuhiljaa nousemassa kohti 200 kilon rajapyykkiä.

Nykyisellään tuo penkki ja kyykky kyllä menevät vielä helposti, mutta Cooper ei. Kyllä sitä nyt aina 12 minuuttia juoksee kevyesti, mutta ikävä kyllä luulen, että 3000 metriä jäisi aika kaukaiseksi haaveeksi.

En tietysti oletakaan, että enää 30-40 vuoden välimaastossa kaikkien (eli minun) pitäisi olla huippukunnossa. On ihan okei, että kansa jakautuu kovaa urheileviin ja vähemmän liikkuviin. Ainut ongelma itselleni on se, että koen nyt kuuluvani tuohon harmaaseen massaan. Vähän liikkuviin. Olen saanut lisää painoa viimeisten parin vuoden aikana merkittävästi. Lisäksi aerobinen kuntoilu on vähentynyt kuukausi toisensa perään ja tammikuun 2019 olen aloittanut aika puhtaasti täydellä levolla.

Siksi haluan nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa kokonaan uuden projektin. Aloin kirjoittaa aikaisemmin Terve Mies -nimistä verkkosivustoa sillä ajatuksella, että se kannustaisi minut myös parantamaan tapani ja lähtemään kohti terveempää elämää. Olen siis todella nuoresta asti seurannut alan kirjallisuutta ja artikkeleita. Esimerkiksi legendaarinen T-nation on jatkuvassa seurannassa ja luen käytännössä kaiken mitä sieltä irti saa. Lisäksi sivustot kuten Examine, Men's Health (joka tosin on hieman turhan populistinen ja "ei riittävän hardcore" minulle) ja monet muut ovat erittäin tuttuja. Olen kiinnostunut kaikista terveyteen liittyvistä tutkimuksista ja keskusteluista. Vaikka minulla ei siis ole alan virallista koulutusta, väitän tietäväni terveyteen liittyvistä asioista paljon enemmän kuin keskivertosuomalainen.

Ja nyt olisi aika muuttaa sanat ja tietotaito teoiksi ja palata siihen nuoruuden terveyden kukoistukseen, jonka olen vuosien varrella menettänyt!

Tähän blogiin ajattelin päivittää kuulumisia aina silloin tällöin, joten pitäkäähän minulle peukkuja!

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.