• Toptaste

Ilta ranskalaisten makujen äärellä Porvoossa

Bistro Gustaf on melko tuore ravintola historiallisessa rakennuksessa Porvoon vanhankaupungin rajamailla. Odotukset ovat korkealla, sillä Bistro Gustafin keittiö on ranskalainen ja kyseinen paikka lupaa palan Pariisia Porvoossa.

Ravintolan miljöö on rauhallinen ja elegantti, mutta myös kotoisa. Ystävällinen tarjoilija kertoo, että pinkkiin vivahtava rakennus on alun perin rakennettu 1800-luvulla sokeritehtaaksi, mutta tiloissa on vuosien varrella toiminut apteekki ja useita eri tyylisiä ravintoloita 1980-luvulta lähtien. Tarjoilijan ote on huomaavainen, henkilökohtainen ja kiireetön, mikä antaa odottaa miellyttävää ravintolaelämystä.

Päätämme ottaa alkuun lasillisen kuplivaa ja giniä. Skål!

Ravintolan edessä on mukavan kokoinen terassi, johon paistaa ilta-aurinko. Vaikka terassi on vilkkaasti liikennöidyn Mannerheiminkadun varrella, on etäisyyttä katuun sen verran, että terassilla näyttävät viihtyvän myös ruokailijat. Ravintolan sisälle liikenne ei kuulu paksujen kiviseinien ansiosta lainkaan ja taustalla vaimeasti soiva ranskalainen musiikki luo juuri oikeanlaisen tunnelman.

Tutkaillessamme ruokalistaa, tarjoilijamme kertoo, että Bistro Gustaf on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa Porvoon ravintolakentässä ja saanut hyviä arvoita mm. Trip Advisorissa. Suosituimpia annoksia ovat sinisimpukat, tartarpihvi ja paahdettu karitsa. Sinisimpukat toimitetaan bistroon tuoreina ja moni asiakas soittaa jo etukäteen, onko niitä saatavilla.

Olen päätymässä alkuruuan osalta paistettuun Camembertiin hunajan kera, mutta onneksi tarjoilijamme varoittaa, että se on todella runsas (seuraavaan ruokalistaan lisätään juustokiekon koko), joten valitsen kylmäsavustettua lohta, marinoituja kantarelleja ja piparjuuriranskankermaa. Kuvaajan on helppo valita tartarpihvi, piparjuurta ja tillimajoneesia. Hän nimittäin kertoo maistaneensa Puolassa taivaallisen tartarpihvin, jonka veroista hän ei ole vielä Suomesta saanut. Odotukset ovat korkealla.

Pöytään kiikutetaan söpö pussukka talon leipää hummuksen ja tapenaden kera. Tapenade ei ole liian suolaista, hummus tuoretta ja leipä maukasta. Tarjoilija kertoo, että leivän koostumus vaihtuu sen mukaan kuka on keittiössä. Nyt tarjolla on mukavan sitkoa leipää, jonka päällä on seesaminsiemeniä. Hyvää!

Miten ilta jatkui ja lunastiko Bistro Gustaf odotukset myös ruuan suhteen? Lue Mia Heiskasen kuvaus loppuun osoitteessa https://www.toptaste.fi/blogi/ilta-ranskalaisten-makujen-aarella-porvoossa/

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus