Ei hätää Suomi, huonoinkin futismaa voi voittaa!

  • Tuomari
Kuva: © yanukit / Fotolia.com

KYSYMYS: Mikä maa on huonoin futiksessa ja voiko ne voittaa ketään?

VASTAUS: Tämänhetkisen Fifan rankingin perusteella huonoin maa on Bhutan (FIFAn listalla sija 209).

Viisitoista vuotta sitten pieni Himalajan kansa hävisi Kuwaitille 20-0 Aasian Cupin -karsinnassa, mikä oli varmasti yksi kiusallisimpia hetkiä maan rajallisessa jalkapallohistoriassa. Bhutan on nuori jalkapallomaa. Ensimmäiset maaottelut se pelasi vasta 1980-luvulla ja on pitänyt siitä lähtien tasaiseen peräpäätä FIFA:n listassa.

Bhutanin kansallinen ja suosituin urheilu on jousiammunta, joka vetää nuoria lahjakkuuksia puoleensa. Jalkapallosta kukaan ei tunnu välittävän, eikä lajiin ainakaan rahalla houkutella pelaajia. Parhaimmille pelaajille maksetaan 150 dollaria kuukaudessa. Valtio ei halunnut alussa edes näyttää maan otteluita televisiossa, häpeän pelossa. 1990-luvulla kielto kuitenkin kumottiin ja nykyään maa sentään näyttää Bhutanin kotimatsit. Kuulostaa jotenkin Suomelta.

Mutta kyllä huonoinkin voi voittaa. Joukkueen esitykset eivät ole auttaneet saamaan faneja peleihin, kunnes 12. maaliskuuta tapahtui jonkinlainen ihme. Bhutan oli voittanut vain kolme ottelua historiassa, mutta ei yhtään karsintapeliä. Ensimmäiset vuoden 2018 MM-karsintapelit näkivät päivänvalon jo maaliskuun puolessa välin. (Joo, kuulit oikein, MM-karsinnat ovat jo alkaneet, vain 242 päivää sen jälkeen, kun Saksa voitti Argentiinan edellisissä MM-kisoissa). Bhutan hämmästytti sijalla 175 rankatun Sri Lankan ja voitti matsin luvuin 1-0 Colombossa.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi