Harvinaista herkkua sulkapallokentiltä

  • Tuomari

KYSYMYS: Hakkaan kerran viikossa frendin kanssa sulkapalloa. Laitoin hienosti jalkojen välistä sulkapallon vastujan kenttään, kun pelastin viime hetkessä pallon omalta päätyviivalta. Tenniksessä näitä on nähty, mutta onko sulkapallon puolella isketty yhtä hienoa lyöntiä huipputasolla?

VASTAUS: Harvinaista herkku kysytään. Uskoisin, että kyseessä on tällainen lyönti, minkä Hans-Kristian Vittinghus iski uskomattomalla tavalla Lee Chong Wein kenttään US Openissa.

Kyllä sulkapallonkin puolella nähdään vastaavanlaisia lyöntejä, mutta totta on, ettei niin usein kuin tenniksen puolella. Roger Federer lienee tunnetuin kyseisen lyönnin lyöjä. Sveitsiläiseltä ollaan vuosien varrella nähty hienoja jalkojen välistä pelastuksia.

Yonex US Openissa kohtasivat Tanskalainen Hans-Kristian Vittinghus ja Kokean Lee Chong Wei. Tanskalainen otti pataan ottelussa lukemin 22-20 ja 21-12, mutta vastasi päivän hienoimmasta suorituksesta, lähdettyään pallorallin päätteeksi juoksemaan päätyviivalle pallon perään. Ainoa vaihtoehto on lyödä pallo puikoista ja millä tyylillä Tanskan ammattilainen suoriutuukaan tehtävästä? Nappiosuma palloon ja sulka leijailee ohi hölmistyneen vastustajan aina takakentälle asti. Huima suoritus saa yleisönkin messiin. Kerrassaan hieno loppuun asti pelaaminen.

On sitä uskomattomia taidonnäytteitä nähty ennenkin sulkapallokentillä. Pitkät pallorallit on sulkapalloilun suola, vai mitä sanotte alla olevista pätkistä?

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi