Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on hole-in-one.

Hole-in-One on aina onnenkantamoinen  1

blindfire / Fotolia
blindfire / Fotolia

KYSYMYS: Löin draiverilla ylipitkän lyönnin suoraan metsään. Hirveällä munkilla pallo palasi kahden puun kautta metrin päähän holesta. Kai näitä onnekkaita lyöntejä on mennyt joillakin ihan reikään asti?

VASTAUS: Eräs golfopettaja sanoikin aikanaan, että hole-in-one-lyönti on epäonnistunut lyönti. Vaikka golfissa on kyse lyödä pallo mahdollisimman vähillä lyönneillä reikään, on holari täysin tuurilyönti. Teeltä lähtiessä tarkoitus on lyödä pallo mahdollisimman lähelle reikää, jotta seuraava lyönti olisi helppo putata sisään. Jokaisen golffarin unelma on lyödä hole-in-one lyönti, mutta se ei ole todellakaan helppoa ja yleensä aina onni on mukana.

Hole-in-onet ovat tavallisimpia par 3:ssa, joissa lyönnin pituudeksi tulee kentästä riippuen 80-220 metriä. Myös par 4:llä on tehty hole-in-oneja, mutta ne ovat huomattavasti harvinaisempia, sillä tavallinen pelaaja ei välttämättä saa palloa yhdellä lyönnillä tarpeeksi pitkälle 220-430 metriin.

Kun puhutaan todella onnekkaista holareista, silloin tarvitaan apua aina kentän vieressä olevista puista, kivistä tai jopa kaverin pallosta, joka makaa hyvissä asemissa lipun lähettyvillä. Tässä muutama todella onnekas hole-in-one, olkaa hyvät.

Dunhill Championships 2002. James Kingstonin lyönti lähtee pahasti vasemmalle puolelle ja näyttää menevän ylipitkäksikin, mutta puut jelppivät. Kingston sanoi lyönnin jälkeen lähtevänsä suoraan lottoamaan.

Richard Green lyö todellisen flipperilyönnin. Pallo kimpoilee vasemmalle ja oikealla, ja näyttää häviävän jo bunkkeriin, mutta sieltä se vain tulee vielä reikää kohden ja kovalla vauhdilla. Green on mehuissaan ensimmäisestä hole-in-one-lyönnistään, niin olisin minäkin.

Leif Olson käyttää kaveria hyväksi omassa holarissa. Pallo menee lipulta hivenen yli, mutta jenga lähtee tuomaan sitä takaisin päin ja pahasti oikealle. Onneksi pelikaverin pallo sattuu olemaan tiellä ja onnekas lyönti menee sen kautta reikään. 2009 Canadien Openissa Olsonin lyöty hole-in-one palkittiin avokattoisella Bemarilla.

Loppuun vielä harvinaista herkkua par-4 väylältä. Rahil Ganglee tykittää tyylikkään holarin Nationwide Tourissa. Musiikki pilaa hienon lyönnin, mutta onneksi Ganglee ei kuule sitä.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar