Kautta aikojen kauneimmat omat maalit

  • Tuomari
Kuva: © pict rider / Fotolia.com

KYSYMYS: Mikä on kaunein oma maali, jonka Tuomari on ikinä nähnyt?VASTAUS: Maalintekoon tarvitaan malttia, hyvä kosketus, nopeutta, tilanteen ja tilan tajua sekä päätöksentekokykyä. Joskus nämä kaikki yhdistyvät suorituksiksi, joita katsoessa voi vain ihailla, mihin ihmisruumis onkaan kykeneväinen.

Tässä Tuomarin valikoimat viisi kauneinta omaa maalia kautta aikain.5. Arsenal-puolustaja Lauren karkaa vartijaltaan, ottaa täydellisen ensimmäisen kosketuksen ja vilkaisee maalivahdin suuntaan. Vaikka vastustaja ehtiikin selkäpuolelle, ranskalainen pitää tasapainonsa ja tyrkkää pallon vastustamattomasti maaliin. Maali josta Ian Wrightkin olisi ylpeä.

4. Jamie Pollockista tuli tämän kauniin maalin myötä QPR-legenda, sillä Rangers säilytti osin tämän tasapeliin päättyneen ottelun vuoksi paikkansa Valioliigassa. Manchester Citylle, jossa Pollock siis pelasi, tulos tiesi kahden vuoden keikkaa mestaruussarjassa. Vastustaja vipuun ja pusku maalivahdin yli. Ai ai.

3. Pronssimitalisti on kovaluinen Tony Popovic. Australialaistoppari ei välttämättä ollut kentällä se kaikkein kekseliäin ja näyttävin pelaaja, mutta tämä kantapääviimeistely suoraan keskityksestä osoittaa, että paistaa se päivä joskus risukasaankin.2. Listan kakkosena on hieman tuntemattomampi kaveri, nigerialaispuolustaja Festus Baise. Hong Kongissa pelaava toppari ansaitsisi kenties enemmän tunnustusta, sillä aivan joka päivä ei tehdä maalia skorpionipotkulla rangaistusalueen rajalta.

1. Voittajaksi kruunataan ex-Arsenal ja nykyinen NBC-kommentaattori Lee Dixon. Dixon ottaa pallon esimerkillisesti haltuun, odottaa hetken että saa muut mukaan ja peittää laukaisuaikeensa esimerkillisesti. Sitten lyhyellä vipuvarrella ihanasti leijaileva alakierre yli hölmistyneen maalivahdin. Xabi Alonso olisi kateellinen.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi