Kuka futisveska on tehnyt eniten maaleja?

  • Tuomari

KYSYMYS: Kuka futisveska on tehnyt eniten maaleja?

VASTAUS: Listan kärjestä löytyy tuttuja maalivahteja pitkään seuranneille futisdiggareille. Vai mitä sanotte nimistä Jose Luis Chilavert, Dimitar Ivankov ja Rene Higuita. Mutta yksi on ylitse muiden. Legendaarinen Sao Paulon ykköskassari ja entinen Brasilian maajoukkuetorjuja Rogerio Ceni on tykittänyt huimat 123 maalia. Moni hyökkääjä olisi kateellinen moisesta lukemasta.

Lähes koko uransa suurseura Sao Pauloa edustanut Muche Ceni on listan ylivoimainen ykkönen. Kovan vapaapotkuspesialistin maineen saanut Ceni on laittanut verkot tötterölle lähes puolet useammin kuin listan kakkonen Paraguayn Chilavert. Yli 700 Brasilian pääsarjaottelua pelannut 42-vuotias liimanäppi on mättänyt vapareista peräti 60 maalia. Pilkulta mukavat 61 häkkiä ja kaksi rankkareitten riparista.

Vuoden 2002 maailmanmestari on FIFA:n ja IIHFS:n (International Federation of Football History & Statistics) virallisesti tunnustama kautta aikojen eniten maaleja tehnyt maalivahti.

20. elokuuta vuonna 2006 kuumassa kärkimatsissa Cruzeiroa vastaan Ceni teki kaksi maalia, ensin upeasti vapaapotkusta ja toisen pilkusta, ja näillä maaleilla Ceni siirtyi Luis Chilavertin ohi eniten maaleja tehneiden maalivahtien listalla. Samassa matsissa Rogerio Ceni poimi vielä kaupanpäällisiksi rangaistuspotkun. Yhtä ennätystä Chilavert saa vielä pitää nimissään. Paraguayn ikoni on maailman ainoa maalivahti, joka on tehnyt hattutempun. Velezin paidassa Chilavert laittoi kolme pilkkua sisään.

Brasilialaislegendan ura jatkuu ainakin vielä tämän vuoden ja tuskin maali numero 123 on viimeinen. Tämän vuoden puolella Ceni on mättänyt jo huimat 10 maalia. Jutun aloittavassa videopätkässä miehen viimeisin maali Sao Paulon voitokkaassa kotiottelussa.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi