Näin pallo tarttuu räpylään

  • Tuomari

KYSYMYS: Josh Donaldson esittää tällä videolla uskomattoman kopin. Onko vastaavia hienoja koppia nähty pesäpallon puolella?

VASTAUS: Baseballissa nähdään usein hienoja koppeja, missä ulkokenttäpelaajat esittävät osaamistaan juuri katsomon rajalla tai takakentän tuntumassa. Kyllä täällä Suomessakin nähdään hienoja koppeja, meille perinteikkäässä pesäpallossa.

Toronto Blue Jaysin Josh Donaldson oli pelipäällä Tampa Bay Raysiä vastaan. Donaldson esitti koko ottelun hyvää ulkokenttäpeliä ja otti ottelussa muutaman näyttävän kopinkin. Matsin puhutuin tilanne oli pelimiehen uskomaton koppi, missä mies syöksyy pallon perään aina katsomoon asti ja polttaa samalla Tampan lyöjän. Kierroksen hienoin ja ehkä vuoden hienoin koppi.

Kotoinen pesäpallo on vauhdikkaampi laji kuin yhdysvaltalaisten suosima baseball. Lajin tempo ja kentän pienempi koko luovat enemmän koppeja kuin baseball. Vuosien varrella ollaan nähty monenmonta hienoa koppia, olipa kyse takakentästä tai etukentästä.

Tässä pari huimaa koppia pesäpallokentiltä.

Vimpelin Vedon Henri Puputti esittää uskomattoman kopin takakentän tuntumasta. Hieno heittäytyminen pallon perään ja mestari koppi ei jätä ketään kylmäksi.

Nurmon Jymyn Tuomas Prusti haistaa hienosti vastustajan jokerin näpyn etukentällä. Näyttävän heittäyminen tuottaa tulosta ja vastustaja on lyöty.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

3 kommenttia

Keppipallo4Eva

12.7.2015 22:26

Kysyjä ei selvästikään ole kovin kokenut pesäpallofani, sillä jo yhteen juniorimatsiin saattaa mahtua useita heittämällä hienompia suorituksia. Suosittelen mitä pikimmiten hakeutumaan lähimmälle pesäpallokentälle seuraamaan C-junioreiden tai vanhempien otteluita. Tekemisen meininki ja pelin tempo ei jätä seuraajista kylmäksi kuin kaikista yksinkertaisimmat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HKaarlo

15.7.2015 15:34

Kannattaisi muutenkin tutustua pätkiin mitä liittää. Prustin koppi tuomitaan kentän kautta menneeksi vaikka koppi onkin.

antilles19

16.7.2015 13:55

Ja pitää toki muistaa, että baseballissa koppi merkitsee aina lyöjän paloa. Siksi riski laittoman lyönnin perään koppia yrittämään on järkevämpi ottaa. Pesiksessähän katsomoon lyöty pallo on laiton ja lyöjä menettää yhden lyönnin tai jopa palaa automaattisesti, jos kyseessä on kolmas lyönti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi