Onko tämä hienoin maalivahdin tekemä maali futiksessa?

  • Tuomari

KYSYMYS: Veska Martin Hansen teki uskomattoman hienon maalin. Olenko väärässä, jos väitän hienoimmaksi maaliksi, minkä maalivahti on tehnyt?

VASTAUS: Hollannin Eredivisie-sarjan avauskierroksen ottelussa nähtiin kieltämättä huikea maali ja ennen kaikkea huikea loppuratkaisu, kun kotijoukkue Den Haagin veskari pelasti pisteen joukkueelleen yliaikamaalillaan. ADO Den Haagin tanskalaismaalivahti Martin Hansen sai nousta vapaapotkussa ilman vartiointia maalintekosektorille ja PSV:n kannalta jälki oli tuhoisaa.

Ikimuistoinen maali syntyi siis Den Haagin saatua vapaapotkun hyvästä paikkaa. Hollantilaisjätti PSV johti peliä vielä aivan viime minuuteilla 2-1, kun Den Haag sai vapaapotkun oikealta puolen kenttää. Veska Hansen nousi mukaan erikoistilanteeseen joukkueensa hakiessa arvokasta tasapelipistettä viime kauden Hollannin mestarilta. Vapaapotku jäi hivenen taakse ja vajaaksi, kuinka ollakaan pallo päätyi kohti rangaistusalueen keskellä olevaa Hansenia, joka ei jäänyt tilanteessa neuvottomaksi. Ei todellakaan parhaassa asennossa ollut veskari onnistui selkänsä takaa kääntämään keskityksen oikean jalan kantapäällään hienosti verkon perukoille asti. Moni hyökkääjä voisi ottaa mallia veskarin kliinisestä viimeistelyssä, jossa oli kenties hieman onnea mukana.

Kyllä tämä maali on ehdottomasti yksi hienoimmista maalivahdin tekemistä maaleista ja uskallan ainakin väittää, että maali voidaan valita nyt jo vuoden hienoimmaksi maaliksi Hollannin liigassa.

Komeita maaleja jalkapallomaalivahdit ovat tehneet vuosien varrella aina silloin tällöin. Nimet Rene Higuita, Rogerio Ceni ja Jose Luis Chilavert ovat kovimpia verkon heiluttajia ja näiltä legendoilta onkin nähty jäätäviä vapaapotkumaaleja historian saatossa, mutta ei näin akrobaattista maalia kuin Hansenin tekemänä. Kaksi kovaa maalia nostaisin tanskalaisveskan tekemän rinnalle.

Gerald Hillringhaus tykitti vuonna 1989 hienosti suoraan ilmasta “Tor des Monast” eli kuukauden maalin SV Turk Gucu Munchenin riveissä viimehetken tasoituksellaan. Näin laitetaan pallo kulmasta sisään.

2013 kohtasivat Espanjassa Alcudia ja Mallorca B. Ottelu sai mahtavan päätöksen, kun Tolo Barcelo Ramis heitti sakset peliin lisäajalla. Kotijoukkueelle maukas tasuri ja millä maalilla!

Kaikki kolme nähtyä maalia ovat uskomattoman hienoja ja kerran elämässä maaleja. Uskon tässä olevan hienoimmat maalit, mitä veskarit ovat tehneet vuosien saatossa. Ehdota omaa vaihtoehtoa joukkoon.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi