Palkkamurhaa suunnitellut NHL-pelaaja päätyi Puolaan

  • Tuomari

KYSYMYS: Kuulin vasta vankilassa istuneesta kiekkoilijasta nimeltä Mike Danton. Mikä hänen tarinansa on?VASTAUS: Mike Danton, syntyjään Michael Jefferson, on nykyään 34-vuotias. Hän pelaa toista kauttaan Puolan pääsarjassa KH Sanokin joukkueessa. Vankilatuomionsa jälkeen hän on pelannut Ruotsissa, Slovakiassa ja Kazakstanisssa, joten ihan tavallisesta urapolusta ei ole kysymys. Lähdetään kuitenkin aivan alusta.


Kanadalainen Danton tuli rikkinäisestä kodista, jossa isä ryyppäsi ja pahoinpiteli. Teini-iässä Dantonin pelastajaksi ilmestyi valmentaja ja pelaaja-agentti Dave Frost. Frostilla oli voimakas vaikutus nuoreen Mikeen. He viettivät paljon aikaa yhdessä ja heidän suhteensa luonteesta on heitelty monenlaisia arvauksia.

Keväällä 2004 Danton oli pelannut ensimmäisen täyden kautensa NHL:ää St. Louis Bluesin paidassa. Se päättyi tappioon pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kaksi päivää tämän jälkeen Danton pidätettiin syytettynä palkkamurhan valmistelusta.

Tapauksen yksityiskohdista ei ole vieläkään täyttä selkoa. Vuonna 2004 Danton tunnusti yrittäneensä murhauttaa Frostin, mutta vapauduttuaan hän kertoi kohteen olleen hänen oma isänsä.

Katsokaa ESPN:n kiehtova minidokkari ja päättäkää itse, mitä ja ketä uskoa. Tuomari odottaa, että Coenin veljekset tarttuvat aiheeseen. Pätkä on pitkä, mutta äärimmäisen eriskummallinen ja kiehtova. Vahva suositus.


Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi