Puoliaikakisassa kuka tahansa voi olla voittaja

  • Tuomari

KYSYMYS: Voittaako noista koriksen tai muiden lajien puoliaikakisoista kukaan ikinä mitään?

VASTAUS: Ainahan se on näyttävää, jos tavan pulliainen eli katsoja sattuu voittamaan itselleen puoliaikakilpailusta kausikortin, auton tai mukavan summan euroja. Koripallossa tunnetusti heitellään palloa puolesta kentästä, jääkiekossa yritetään osua pieniin reikiin ja jalkapallossakin on nähty ylärimaskaboja. Kansalle pitää nykyaikana pelissä olla tarjolla muutakin kuin peli. Oheistuotteet ja muu viihdyke tuovat katsomoihin lisää ihmisiä, joille peli ei ole tärkein. Ja kellepä ei uusi auto tai raha maistuisi.

Wembleylle pelatussa rugby-ottelussa puoliajalla Stuart Tinnerillä oli onnenpäivä. Tinner valittiin noin 46 000 katsojan joukosta kilpailuun, jossa hänellä oli yksi yritys potkaista pallo maalihaarukan poikkipuuhun eli crossbariin 30 metrin etäisyydeltä ja lunastaa itselleen 250 000 puntaa (n.300 000 euroa). Tinner laittoi pallon ilmaan ilman kenkiä sukkasillaan ja sinnehän se napsahti. Selostaja kyseli Tinneriltä; Onko tämä sinun onnellisin päivä, johon Tinneri tokaisi, sen oleva vasta elämänsä toiseksi paras päivä, heti poikuuden menettämisen jälkeen.

Toinen todella kova puoliaikakilpailu nähtiin Draken yliopistokoripallomatsissa. Siellä ei käytykään perinteistä puolenkentän heittokilpailua, vaan mukava uusi kilpailumuoto. Opiskelija Alex Tinninghast valittiin paikallisen korismatsin yhteydessä kilpailuun, jossa oli 30 sekuntia aikaa tehdä kuppi lay-upista, vapaaheitosta, kolmosesta ja puolen kentän heitosta. Eihän kaverin heittotekniikka silmiä hivellyt ja lay-upit tuottivat enemmän ongelmia kuin puolen kentän linkaisu. Tinninghast kuitenkin alitti 30 sekuntia juuri viime hetkillä ja palkinnoksi napsahti Ford F-150 lava-auto.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi