Suomen ensimmäinen homo jääkiekkoilija voi syntyä milloin hyvänsä – Onko Liiga valmis?

  • Tuomari
Kuva: © exopixel / Fotolia.comKYSYMYS: Miksi homot eivät halua pelata jääkiekkoa?

VASTAUS: 

En tiedä, veliseni. Ehkä siksi, että lajin parissa toimii liikaa reliikkejä, joiden kanssa ei varmasti ole mukavaa olla kanssakäymisessä. Jos joku homo vaikka tahtoisikin vetää hokkarit jalkaan ja lähteä askiin, olisi jollakin hassuun kravattiin pukeutuneella has-beenilla varmasti jotain sanottavaa.Ei mutta nyt huumori pois. Lukon päävalmentaja Risto Dufva ja varakapteeni Harri Tikkanen, Suomen ensimmäinen Straight Star Ally -urheilija, ovat julkisesti kehdanneet sanoa, että tasa-arvo myös urheilussa on sivistyneen yhteiskunnan mittari. Kumma kyllä, näistä kommenteista ei ole revitty kummoisia nettiotsikoita tai lööppejä.Tuomarin mielestä raumalaiset ovat täysin oikeassa. Ennen kaikkea seurojen junioritoiminnassa pitäisi ottaa tasa-arvoasiat huomioon ja kitkeä homofobian pieninkin siemen. Yhdenkään seksuaalisuuttaan tutkiskelevan teinin ei tarvitsisi kantaa yhtään enempää paineita siitä, mitä sukuelimillään tehdä tai kehen olla ihastunut.Niämisen Villekin otti jo kantaa pelaajayhdistyksen puolesta ja kertoi, että homoa ei Liigassa syrjittäisi. Tästä pysähtyneisyyden tilasta ja anonyymeistä seurakapteeneille teetetyistä kyselyistä voitaisiin ottaa nyt aimo askel eteenpäin.

Vaikenemisen sijaan on aika kirjoittaa seuratasolla alle Tasavertaisen Urheilijan Lupaus, jonka moraalinen sitoumus on seuraavanlainen.1) Kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta.

2) Homofobia ei kuulu suomalaiseen urheiluun. Urheilu ja urheilusta nauttiminen kuuluvat kaikille.

3) Kohtelemme kaikkia ihmisiä tasapuolisesti heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan huolimatta emmekä hyväksy homofobiaa missään muodossa.

Miltä kuulostaisi, Blues, Hifk, HPK, Ilves, Jyp, Kalpa, Kärpät, Lukko, Pelicans, SaiPa, Sport, Tappara, TPS ja Ässät?

Teidän riveissänne pelaavat Suomen (toistaiseksi) suosituimman joukkuelajin suurimmat idolit. Nyt on aika näyttää esimerkkiä. Ottakaa askel kohti aidosti koko kansalle kuuluvaa ja modernia jääkiekkoliigaa.

1 kommentti

aamiska

3.11.2014 15:24

puhut asiaa veliseni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi