Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tuomio.

Palkkamurhaa suunnitellut NHL-pelaaja päätyi Puolaan

KYSYMYS: Kuulin vasta vankilassa istuneesta kiekkoilijasta nimeltä Mike Danton. Mikä hänen tarinansa on?VASTAUS: Mike Danton, syntyjään Michael Jefferson, on nykyään 34-vuotias. Hän pelaa toista kauttaan Puolan pääsarjassa KH Sanokin joukkueessa. Vankilatuomionsa jälkeen hän on pelannut Ruotsissa, Slovakiassa ja Kazakstanisssa, joten ihan tavallisesta urapolusta ei ole kysymys. Lähdetään kuitenkin aivan alusta.


Kanadalainen Danton tuli rikkinäisestä kodista, jossa isä ryyppäsi ja pahoinpiteli. Teini-iässä Dantonin pelastajaksi ilmestyi valmentaja ja pelaaja-agentti Dave Frost. Frostilla oli voimakas vaikutus nuoreen Mikeen. He viettivät paljon aikaa yhdessä ja heidän suhteensa luonteesta on heitelty monenlaisia arvauksia.

Keväällä 2004 Danton oli pelannut ensimmäisen täyden kautensa NHL:ää St. Louis Bluesin paidassa. Se päättyi tappioon pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kaksi päivää tämän jälkeen Danton pidätettiin syytettynä palkkamurhan valmistelusta.

Tapauksen yksityiskohdista ei ole vieläkään täyttä selkoa. Vuonna 2004 Danton tunnusti yrittäneensä murhauttaa Frostin, mutta vapauduttuaan hän kertoi kohteen olleen hänen oma isänsä.

Katsokaa ESPN:n kiehtova minidokkari ja päättäkää itse, mitä ja ketä uskoa. Tuomari odottaa, että Coenin veljekset tarttuvat aiheeseen. Pätkä on pitkä, mutta äärimmäisen eriskummallinen ja kiehtova. Vahva suositus.Oliko O.J. Simpson hullu yksittäistapaus?

KYSYMYS: Olihan O.J. Simpson hullu yksittäistapaus?

VASTAUS: Ei valitettavasti. Jostain syystä näitä höyrypäitä riittää. Toisaalta, kun median suurennuslasi on osoitettu sinuun vielä pitkään urasi jälkeen, saattaa tietoon tulla yhtä sun toista. Tuoreen uutisen mukaan entinen NFL-pelaaja James Hardy III hyökkäsi poliisijoukon kimppuun pidätystilanteessa Los Angelesissa. Hardy vahingoitti kolmea poliisia kotipidätyksessä ja sai loppujen lopuksi lamauttimesta.

Urheilijoiden tekemiä rikoksia on myös listattu. Wikipedia-sivulta voi bongailla yhtä sun toista tuomioon johtanutta urheilijan tekemään toilailua.

Listalta ponnahtaa esiin muun muassa murhamies Gavin Grant, joka ehti pelaamaan Bradford Cityssä kuusi vuotta ennen kuin hänet tuomittiin ennen uraa tekemästä murhasta.