Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on urheilija.

Oliko O.J. Simpson hullu yksittäistapaus?

KYSYMYS: Olihan O.J. Simpson hullu yksittäistapaus?

VASTAUS: Ei valitettavasti. Jostain syystä näitä höyrypäitä riittää. Toisaalta, kun median suurennuslasi on osoitettu sinuun vielä pitkään urasi jälkeen, saattaa tietoon tulla yhtä sun toista. Tuoreen uutisen mukaan entinen NFL-pelaaja James Hardy III hyökkäsi poliisijoukon kimppuun pidätystilanteessa Los Angelesissa. Hardy vahingoitti kolmea poliisia kotipidätyksessä ja sai loppujen lopuksi lamauttimesta.

Urheilijoiden tekemiä rikoksia on myös listattu. Wikipedia-sivulta voi bongailla yhtä sun toista tuomioon johtanutta urheilijan tekemään toilailua.

Listalta ponnahtaa esiin muun muassa murhamies Gavin Grant, joka ehti pelaamaan Bradford Cityssä kuusi vuotta ennen kuin hänet tuomittiin ennen uraa tekemästä murhasta.


Pelimiesten pojista tulee pelimiehiä

KYSYMYS: Tuleeko pelimiesten pojista pelimiehiä?

VASTAUS: Kyllä. Omena ei kauas puusta putoa. Lahjakkuus periytyy, mutta vielä suurempi merkitys voi olla niillä olosuhteilla, jotka lapsi saa urheiluperheeseen syntyessään.

Esimerkkejä on useita. Sami Kapasen poika Kasperi Kapanen komeilee jälleen ykkösenä NHL-lupausten listalla. Listan kakkosena on myös suomalaisille tutun kaverin jälkikasvua, nimittäin naapurimaan legendan Michael Nylanderin poika William. Voihan tässä yhteydessä mainita Barkovitkin. Tai Jyväskylän Markkaset ja yhdysvaltalais-suomalaiset Murphyt.

Kansainvälisistä nimistä Tuomari on fiilistellyt NBA-takamies Stephen Currya ja hänen faijaansa Dell Currya sekä jäätävän cooleja Muhammed ja Laila Alia. Bobby Hull ja Brett Hull muodostavat myös aika kovan isä-poika-kaksikon.

Ilmiö näkyy myös katsomoissa. Suomen kovimmat korisfanin (heti yhden Tuomarin kaverin jälkeen), ovat myös isä-poika-parivaljakko. Suomen korismaajoukkueen ja Lahden Namikan kannattajayhdistysten puuhamiehet Risto ja Janne Virtanen.