Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on yleisurheilu.

Päällikköyttä vai ylimielisyyttä?  2

KYSYMYS: Miksi Mahiedine Mekhissi-Benabbad diskattiin paidan riisumisen takia, kun taas fudiksessa saa vain varoituksen?

VASTAUS: Yksinkertaisesti säännöt sanovat niin. Sääntökirjassa lukee, että pitää tulla numerolappu rinnassa maaliin, joten Mekhissi-Benabbad rikkoi selvästi sääntöjä. Jalkapallossa paidan pois riisumisesta tai paidan nostamisesta pään päälle seuraa varoitus keltaisen kortin muodossa.

Tosin 3000 metrin estejuoksun ylivoimaisesti Euroopan paras sai ensin tuomaristolta keltaisen kortin, mutta Espanja teki asiasta protestin, joka meni läpi.

Syy ranskalaisen hylkäykseen on se, että mies riisui, joko tavattoman päälikkömäisesti tai ääliömäisen ylimielisesti, paitansa kesken maalisuoran ja heilutteli sitä voiton merkiksi.

Uskon kuitenkin Mekhissi-Benabbadin aikaisempien tempausten olleen tuomaristolle helpottava tekijä hylätä murskaavan ylivoimainen häirikkö. Sama kaveri hölmöili aiemmin vuonna 2012 Helsingin EM-kisoissa, kun hän tönäisi kisamaskottia. Tämän lisäksi hän on ryhtynyt perus nyrkkitappeluun maanmiehensä Mehdi Baalan kanssa Timanttiliigan osakilpailun jälkeen maalialueella.

Tuomari ei ole koskaan ymmärtänyt, miksi paita pitää heittää pois maalin jälkeen tai niin kuin nyt nähtiin yleisurheilussa. Eivätkö urheilijat tiedä lajiensa sääntöjä?

Mahiedine Mekhissi-Benabbad kertoi kisan jälkeen, että ihan samalla tavalla kuin maalintekijät, niin hänkin tunsi olonsa yli-innokkaaksi. Ranskalainen sanoi tunteneensa itsensä Zlatan Ibrahimoviciksi. Onneksi hän ei sentään tuntenut itseään Luis Suareziksi!


Vesiesteen hurmosta!

KYSYMYS: Mikä h**vetin vesieste?

VASTAUS: Vesieste symboloi metsässä virtaavaa jokea. Tietenkin.

Tarina kertoo, että satoja vuosia sitten maaseuduilla asui miehiä, jotka kehuskelivat pystyvänsä juoksemaan hevosille tarkoitettuja maastoestereittejä. Tästä syntyi ajatus eräänlaisesta maastoestejuoksusta. Tätä ajatusta jalostettiin, lajia virallistettiin ja esteet tuotiin juoksuradalle 1800-luvun puolivälin Englannissa. Oxfordin yliopistolla oli näppinsä pelinsä tämänkin lajin kehityksessä.

Estejuoksu on tarjonnut yhden hienoimmista suomalaisista yleisurheiluhetkistä, kun Jukka Keskisalo otti upean kullan taktisen juoksun päätteeksi Göteborgissa 2006. Mertaranta valutti mahlaa ja kyynel nousi patriootin silmään.

Kuumana kesänä pitää muistaa, että joki on loistava virkistäytymispaikka. Tässä muutama mallisuoritus siitä, miten helteen painetta helpotetaan vesiesteellä. Treenata voi vaikka uimapaikan laiturin kaiteen kanssa.