Kesämuoti 2017

  • PertuS

Kesämuoti 2017
Kesä on vihdoin täällä. Kevät ja niin kutsuttu alkukesä olivat melkoisen viileitä, mutta nyt onneksi vihdoinkin on kesä saapunut Suomeen. On aika pakata ne paksut takit ja neuleet sinne vaatekaapin perälle ja kaivaa esiin kevyitä kesäpaitoja ja housuja. Moni on jo kaivanut esiin uimahousunsa ja bikininsä ja auringonpalvojia alkaa näkyä rannoilla ja puistoissa. Se, jos mikä on varma kesän merkki.

Aika päivittää vaatekaappi kesään 2017
Muodilla on tapana aina kiertää joko muutaman vuoden tai hieman pidemmissäkin sykleissä, mutta fakta on, että muoti kuitenkin kiertää jatkuvasti. Nyt kesällä 2017 muotia ovat 80-luvun vaatteet. Rohkeimmat pukevat päällensä sellaisia mekkoja ja paitoja, jotka paljastavat toisen olkapään. Kirkkaat spandex-legginsit ovat kesän suosituimmat bilevaatteet. Muun muassa Kenzo ja Gucci ovat esitelleet omissa mallistoissaan kasarihenkisiä vaatteita.

Sloganit ja logot ovat myös täällä taas. Mitä suurempia logot ja sloganit ovat, niin sen parempi. Varsinkin t-paitoihin printatut sloganit ovat in. Niitä on nähty Mocchinon ja Christian Diorin muotinäytöksissä. Logot ja printtisloganit sopivat kuitenkin t-paitojen lisäksi lähes mihin tahansa ja usein printatut tai logolliset vaatteet eivät myöskään tee liian suurta lovea budjettiin, mutta poikkeuksiakin toki on.

Entä kesän värit?
Lähes aina kesävaatteet ovat värikkäitä ja muutama sävy on ylitse muiden. Kesä 2017 jatkaa tätä samaa trendiä ja kesän trendikkäimmät värit ovatkin kaikki kirkkaat ja räikeät värit. Tosin myös yksivärisiä valkoisia ja vaaleanpunaisia tai oikeastaan fuksianpunaisia eli pinkin ja violetin sekoituksen värisiä vaatteita näkee katukuvassa paljon. Kirkkaissa vaatteissa esiintyy myös rohkeita kukkakuvioita ja myöskin sama pätee tässä, kuin logoissa ja sloganeissa eli mitä suuremmat kukkakuviot, niin sitä parempi.

Mikäli et koe kukkakuviota omaksesi, niin toinen tyylikkään mimmin valinta on raidalliset vaatteet. Raidat saavat olla suuria ja erottuvia. Raitoja saa olla yläosassa ja alaosassa tai mikäli on pidempi mekko, niin se saa olla kokonaan raidoitettu.

Yksi asuste, joka oli aikoinaan muodissa ja hävisi useiksi vuosiksi, on nyt tehnyt paluun. Eli nilkkakorut ovat taas IN ja niitä näkeekin todella monella muotitietoisella naisella. Nilkkakoruissakin saa liioitella ja koru saa olla todella näkyvä ja huomiota herättävä. Nilkkakoruja on myös alkanut näkyä vaatekauppojen accessories-osastolla, esimerkiksi H&M myy niitä, joten kauniin korun voi napata mukaansa ilman, että tarvitsee käydä koruliikkeessä erikseen.

Oletko kova urheilemaan?
Mikäli vastasit kyllä, niin varmasti pidät siitä, että sporttiset vaatteet ovat muotia tänä kesänä. Erilaiset verkkapuvut ja trikoot ovat muodikkaita ja muotinäytösten catwalkeilta on bongattu jopa muutamia pyöräilysortseja. Eli rohkeimmat voivat yhdistää pyöräilysortsit värikkääseen puseroon ja laittaa jalkaan sandaalit ja nilkkakorun, niin rohkea look on valmis.

Rintaliiveissä ulkona kulkeminen on trendikästä
Toinen rohkeille naisille sopiva trendi on käyttää rintaliivitoppia yläosana. Eli tehdä alusvaatteesta päällysvaate. Esimerkiksi hame, jossa on korkea vyötärö näyttää todella hyvältä rintaliiviyläosan kanssa. Rintaliiviyläosissakin saa näkyä kesän trendit eli kirkkaita värejä ja kukkakuoseja kannattaa suosia. Myös sametista tehtyjä rintaliiviyläosia on nähty, mutta ne ovat hieman harvinaisempia ja myös huomattavasti hintavampia. Älä kuitenkaan lähde ulos Bridget Jones-elokuvasta tutun mummotyylisten rintaliivien kanssa, koska ne eivät ole kovin edustavat nuorenkaan kantajan päällä… Mikäli kokee rintaliivitopin käyttämisen liian rohkeana, niin hartioille voi kietaista kesäisen huivin tai hartioille laittaa pusakan.

Röyhelöt ja liehuvat hihat

Erilaista röyhelöä näkee monessa paikassa. Röyhelöä on ommeltu hihan suihin ja hameen helmoihin. Myös varsinainen röyhelömekko on taas muodissa. Dolce&Gabbana muun muassa käytti erilaisia röyhelöitä useissa kesän kuvaston luomuksissaan.

Hihat saavat lepattaa villisti ja osa hihoista onkin varsinaisia trumpettihihoja, tosin nyt myös lyhyet hihat saattavat olla trumpettihihoja, vaikkakin yleensä niitä on nähty pitkähihaisissa paidoissa. Joihinkin puseroihin on myös ommeltu ylisuuret hihat.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.