Koolla on väliä

  • Erinaceus

Iltasanomat kirjoitti munakanaloiden eroista.

Häkkikanalat ovat vaihtuneet virikehäkkikanaloiksi, mutta edelleen häkit ovat yhtä ahdettuja kuin ennenkin. Vähän sama kuin laittaisi rypälerasiaan rusinan ja kertoisi, että tässäpä on tuorerusinoita.

Lattiakanaloissa linnuilla on hieman enemmän tilaa, eivätkä linnut näytä viimeisiä päiviään viettäviltä, resuisilta tyynyiltä kuten virikehäkkikanat. Silmätkin ovat kirkkaammat. Lattiakanaloiden munia myydään kuluttajalle onnellisina ja vapaina. Vapaita kanat ovat siinä määrin, että ne eivät ole pienessä paketissa kylki kylkeä vasten toisin kuin virikehäkkikanaloissa, mutta ei niitä kyllä ulkoilutetakaan. Onnellisuus on riippuvainen yksilön kokemuksesta, enkä usko että kukaan on kanoilta kysynyt masentaako, ahdistaako tai onko toiveita paremmasta.

Ulkokanalan ja luomukanalan ero kulkee lähinnä siinä, että luomukanoille syötettävä rehu on luomua. Molempien kanaloiden kanat pääsevät ulos, ja ainakin luomukanalan rakennukseen paistaa aurinko ikkunoista. Luomukanojen ruoassa ei myöskään sallita geenimanipuloitua rehua.

Koolla on siis väliä kanalassa. Kukin tekee oman valintansa siitä, millaisia munia käyttää. Itse pyrin ostamaan luomua aina kun budjetti sallii. Tässä tapauksessa koko menee saatavuuden edelle.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi