Munakoiso on uusi tuttavuus ruokalistallani. Pecorinolla gratinoitu munakoiso, pinaatticouscous ja coleslaw osoittautui erinomaiseksi setiksi.
Chiliöljyssä paahdetut munakoisot
Munakoiso
-viipaloidaan pituussuunnassa, ripotetaan suolaa päälle ja annetaan itkeä hetki, pyyhkäistään liiat suolat ja nesteet pois
pari tomaattia
-viipaloidaan, asetetaan munakoisoviipaleiden päälle
sivellään öljyllä, johon sekoitettu
chiliä
murskattua valkosipulia
paprikajauhetta
-Tai jotain muita mausteita maun mukaan, monetkin kuivatut yrtit varmaan sopii hyvin. Rosmariini, oregano, basilika- mikä ettei.
Päälle voi vielä ripotella jotain kivaa, voimakasta juustoa. Itse käytin tosiaan pecorinoa ja hyvin toimi.
Uunin lämpötilaksi sellaiset 180, paistetaan kunnes kypsää eli parikymmentä minuuttia. Jos on grillivastus niin kannattaa varmaan sitä kokeilla, mulla ei sellaista ole.
Vihreä coleslaw
puolikas uutta kaalia
kirpeä vihreä omena (granny smith)
pari sellerinvartta
uutta sipulia varsineen
rusinoita
tuoreita yrttejä, jos löytyy
-Kasvikset viipaloidaan pieniksi, kaalia kannattaa vähän rusentaa pottunuijalla tai käsin niin tulee mehukkaampaa. Raastamista en suosittele, tulee liian vetistä. Oikeastaan mikä tahansa tuore yrtti käy, itsellä oli minttua, basilikaa ja ruohosipulia.
tlk smetanaa
suht paljon limen tai sitruunan mehua
suolaa, sokeria, pippuria
– Sekoitetaan kastike ja sotketaan kaikki yhteen. Salaatin ei tarvitse uida kastikkeessa. Pieni hetki kannattaa antaa vetäytyä ennen tarjoilua.
Pinaatticouscous
(pakaste)pinaattia
couscousia -kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan
pieni tilkka oliiviöljyä
hiven suolaa
– Pakastepinaattia kannattaa hieman sulattaa ennenkuin sen lisää. Couscousiin saa jäädä vähän suutuntumaa.
Helppo, suhteellisen nopea ja kohtuullisen edullinen ruoka. Lasiin vähän luonteikasta valkoviiniä… Toimii.