Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on tatuointi.

Mikä ihmeen microblading?  1

Kuva: patrisyu / Fotolia
Kuva: patrisyu / Fotolia

Instagram tuntuu olevan yhtäkkiä tulvillaan kuvia tuuheista, skarpeista kulmakarvoista. Kuvia, joihin on liitetty hashtag microblading. Microblading on hoitolatekniikka, jolla kulmakarvojen tyhjät kohdat voidaan täyttää - tai koko kulmat voidaan tuuheuttaa - niin, etteivät kulmat näytä piirretyiltä.

Ilmiö ei sinänsä ole uusi (kulmia on piirretty jo iät ja ajat), mutta microbladingissa joka ikinen karva piirretään yksitellen niin, että tekniikka muistuttaa meikkaamisen sijasta jopa kirjontaa tai taidetta.

Trendikkäästä nimestä huolimatta kyse on "yksinkertaisesti" kestopigmentoinnista. Huolellisen neulatekniikan avulla se tehdään niin tarkasti, että pigmentit todella muistuttavat oikeita karvoja, ja lopputulos on uskomattoman luonnollinen.

Karvat "tatuoidaan" ihoon käytännössä melko samalla tavalla kuin tavallisetkin tatuoinnit. Neulat ovat ohuempia ja sekä jälki että kipu siten hellävaraisempaa. Usein kulmakarvojen alue myös turrutetaan hoitolassa niin, ettei kivusta juuri joudu kärsimään. Kun kulmat ovat valmiit, niitä voi hieroa mielin määrin, pestä kasvojaan ja käydä uimassa ilman, että ne sotkeentuvat tai haihtuvat. Ajan myötä ne haalistuvat kyllä.

Yksitellen piirrettävät kulmakarvat vievät aikaa, varsinkin jos aluetta on paljon. Lopputulos on kuitenkin semipysyvä: uudet kulmat pysyvät ainakin vuoden, toisinaan jopa kolme vuotta. Pidempään ne pysyvät, jos niitä käy hoitolassa parantelemassa silloin tällöin. Kerta vuoteen pitäisi riittää.

Mitä täydelliset kulmat sitten maksavat? Hinta riippuu luonnollisesti hoitolasta ja tehtävän työn määrästä. Microbladingista saa yleensä maksaa muutama sata euroa - mutta kenties lopputulos on sen arvoinen.